Enterprise Software, Financiar-Bancar — December 29, 2023 at 10:57 am

Allevo propune companiilor soluții pentru automatizarea și optimizarea activității de Trezorerie

by

Este cunoscut faptul că una dintre responsabilitățile Directorului General sau Administratorului unei companii este de a asigura în permanență solvabilitatea acesteia. Responsabilitatea poate fi delegată Directorului Financiar, Trezorierului, unui departament specializat, sau unui singur angajat, în funcție de dimensiunea și complexitatea companiei.

Finance and money technology background concept of business prosperity and assetAsigurarea solvabilității companiei implică monitorizarea atentă și la timp a lichidităților, a datoriilor și activelor acesteia, gestionarea veniturilor și încasărilor companiei, respectiv urmărirea efectuării plăților. De aceea, analizele în timp real și prognozele cât mai exacte ale fluxurilor de capital sunt esențiale nu doar pentru planificarea pe termen lung, ci și pentru asigurarea faptului că facturile companiei pot fi achitate la timp, pe măsură ce devin scadente.

Allevo a dezvoltat o soluție software care ajută la automatizarea și optimizarea activității de Trezorerie, care oferă o interfață unică de administrare, monitorizare, procesare și raportare, indiferent de bancă sau numărul băncilor prin care se efectuează tranzacțiile financiare. Aplicația preia informații atât din situațiile financiare precum: bilanțul contabil, extrasele de cont primite de la bănci partenere, cât și din facturile emise și primite la plată, procesează datele preluate și generează pe baza acestora rapoarte și grafice ușor de urmărit chiar și de către o persoană nespecializată financiar-contabil.

Astfel, într-o formă prietenoasă, ușor de interpretat, sunt furnizate analize și prognoze care conțin informații centralizate și organizate privind:

• Bilanțul contabil – sectiunea “Active, datorii și capitaluri proprii”
• Bilantul contabil – secțiunea “Contul de profit și pierdere”
• Reconcilierea dintre facturile emise și operațiunile de credit din extrasul de cont
• Reconcilierea dintre facturile primite și operațiunile de debit din extrasul de cont
• Previziuni pentru lichiditate
• Previziuni pentru indicatori financiari.

Totodata, soluția Allevo este proiectată să asigure companiei o comunicare unificată și conforma cu cerințele specifice fiecărei bănci partenere, cu scopul de inițiere plăți și preluare extrase de cont, fiind o soluție complementară cu orice sistem ERP existent pe piață, care se poziționează între aplicațiile interne ale companiei și aplicațiile băncilor partenere (Multi Cash/Internet Banking)

Una dintre funcționalitățile soluției Allevo permite procesarea instrucțiunilor asociate activităților de management al conturilor deschise la băncile partenere, confirmări de debit, respectiv confirmări de credit. În plus, oferă posibilitatea de extragere automată a datelor relevante din instrucțiunile de plată și încasare, pentru a construi rapoarte.

Câteva avantaje și beneficii:

Gestionarea activității financiare cât mai eficient, ajutând compania să își cunoască în orice moment de timp situația actuală, prin raportare și la situațiile anterioare.
Generarea de prognoze financiare pe termen scurt și mediu, cu scopul de a avea o imagine cât mai clară în ceea ce privește viitorul companiei.
Eficientizarea managementului lichidității pe termen scurt și mediu și facilitarea adoptării unei decizii privind alegerea celei mai potrivite soluții de finanțare a afacerii, din portofoliul de soluții de finanțare oferite de banca parteneră.
Reducerea semnificativă a timpului alocat operațiunilor de reconciliere, cu impact asupra eficientizării deciziilor de business și a operațiunilor de investigare.
Reducerea timpului de operare și eliminarea erorilor specifice intervenției umane prin:
· preluarea automată a plăților generate de alte aplicații
· automatizarea fluxurilor operaționale
· integrarea automată în aplicațiile contabile a informațiilor despre plățile create manual
· generarea de rapoarte consolidate si statistici relevante.

Allevo este o companie furnizoare de soluții software pentru procesarea tranzacțiilor financiare. soluțiile Allevo sprijină instituțiile financiare să reducă costul total al investiției și să atingă interoperabilitatea de-a lungul întregului lanț de distribuție.

Mai multe detalii pe www.allevo.ro