Networking, Securitate — January 3, 2024 at 1:59 pm

Fortinet a lansat hardware pentru securitatea rețelei OT: noi switch-uri, puncte de acces și gateway-uri

by

Fortinet a anunțat actualizări ale platformei sale de securitate pentru tehnologie operațională (OT), inclusiv un nou switch Ethernet industrial, un access point pentru medii OT periculoase și un gateway wireless pentru implementările la vehicule.

Retea

Networking switch pentru exterior
Noul FortiSwitch Rugged 424F este proiectat pentru implementări în medii dure exterioare, în special pentru substații digitale și utilități. Acesta acceptă protocoale de rețea OT în timp real și se integrează cu firewall-urile de generație următoare (NGFW) FortiGate pentru securitate și controlul accesului.

Switch-ul oferă și Power over Ethernet (PoE), care simplifică instalarea camerelor, senzorilor și punctelor de acces wireless în rețea și reduce costul total de proprietate al rețelei.

Access point pentru medii OT periculoase
Noul punct de acces FortiAP 432F îndeplinește cerințele Clasa 1, Diviziunea 2 definite de Codul electric național (NEC) din SUA., utilizate pentru proiectarea și instalarea echipamentelor electrice în medii periculoase.

Acesta permite extinderea liniei de puncte de acces cu rating IP67 de la Fortinet, concepută pentru a segmenta rețelele Wi-Fi industriale pentru a preveni răspândirea atacurilor pe dispozitive și sisteme neprotejate și pentru a permite implementări suplimentare în industrii precum petrolul și gazele.

Gateway-ul wireless îndeplinește cerințele AT&T FirstNet
Fortinet a prezentat și noul gateway wireless FortiExtender Vehicle 211F, o soluție de mobilitate pentru un mediu exterior semi-dur, ca flote conectate, sisteme mobile și implementări OT.

Extenderul WAN wireless robust poate oferi conectivitate celulară și Wi-Fi într-un singur factor ce poate fi montat pe vehicul pentru o varietate de aplicații mobile.

De exemplu, FortiExtender Vehicle 211F  îndeplinește cerințele rețelei de comunicații wireless AT&T First Responder Network Authority (FirstNet). FirstNet este o platformă de comunicații în bandă largă la nivel național, de mare viteză, construită cu AT&T într-un parteneriat public-privat cu FirstNet.

Platforma de securitate OT a Fortinet
Platforma de securitate Fortinet OT face parte din Security Fabric care utilizeaza împreună software-ul cu hardware-ul care rulează pe ASIC-urile personalizate și cuprinde peste 50 de produse în rețele, puncte terminale și cloud.

Serviciile de securitate software OT de la Fortinet includ:

• FortiOS actualizat cu tabloul de bord OT View pentru a corela și a afișa date importante OT;

• FortiAnalyzer, inclusiv rapoarte analitice specifice OT, de risc și conformitate;

• FortiNDR care poate analiza mai mult de 15 protocoale diferite de rețea OT;

• serviciul de securitate FortiGuard OT care acoperă peste 70 de protocoale OT și peste 4.000 de semnături de vulnerabilități pentru aplicații OT și dispozitive;

• FortiGuard Outbreak Alerts, care include informații critice despre amenințările specifice OT.

Soluțiile de securitate Fortinet sunt distribuite în România de Exclusive Networks.