IT Efficiency / Sustainability — January 5, 2024 at 8:28 am

Sustenabilitatea este mai rentabilă pentru managementul activelor

by

Companiile ar trebui să ia în considerare durata ciclului de viață și eficiența energetică ca parte a procesului lor de selecție atât pentru hardware, cât și pentru software.

Great job team!Multe organizații își evaluează activele tehnologice în termeni de sustenabilitate. Dispozitivele durabile sunt mai bune pentru mediu, reduc costurile și cresc eficiența. Sunt cinci întrebări vitale pe care liderii IT ar trebui să și le pună cu privire la această prioritate emergentă.

De ce este sustenabiitatea o prioritate pentru managementul activelor?

Ciclurile scurte de reîmprospătare a dispozitivelor și serverelor, upgrade-urile rapide ale produselor au făcut ca IT-ul să rămână în urmă când vine vorba de sustenabilitate. Dar, pe măsură ce companiile prioritizează stabilizarea și limitarea costurilor IT, ele descoperă că IT-ul durabil este și un IT economic. Deși dispozitivele vor fi întotdeauna vulnerabile la uzură, limitările legate de lucruri precum memoria și spațiul pe disc devin mai puțin relevante de către cloud. Astăzi, retragerea și înlocuirea dispozitivului este mai probabil să fie forțată de software neîntreținut sau neacceptat. Un mare beneficiu: ciclurile de viață ale dispozitivelor pot fi mult mai lungi, reducând deșeurile electronice și costurile – un câștig de buget și durabilitate.

Cum pot companiile să aleagă dispozitive mai durabile?

Principalii furnizori de hardware și software IT sunt foarte conștienți de problema deșeurilor electronice și a ciclului de viață și este ușor să descoperiți termenele ciclului de viață, angajamentele privind sistemele de operare și corecțiile de securitate și alte informații privind sustenabilitatea. Echipele IT ar trebui să aducă acele date pe masă atunci când iau în considerare achizițiile de hardware, fie că sunt pentru infrastructură, centrul de date sau dispozitivele utilizatorului final. Adăugarea acestor informații în procesul de luare a deciziilor ajută la realizarea unor achiziții mai durabile. Calculele tradiționale pentru costul total de proprietate nu trebuie să adauge sustenabilitatea ca măsură, deoarece sustenabilitatea pe termen lung este aproape întotdeauna mai economică.

Cum ar trebui să includă eficiența energetică în considerațiile sale?

Evaluarea eficienței energetice a dispozitivelor pune banii înapoi în buzunarul companiei dvs. Dar echipele IT ar trebui să ia în considerare amploarea atunci când iau decizii de sustenabilitate cu privire la eficiența energetică. Încărcarea wireless a smartphone-urilor este mult mai puțin eficientă decât cea prin cablu, dar un singur smartphone folosește doar câțiva amperi-ore pe zi. Un singur rack de servere va trage de aproximativ 1.000 de ori mai mult. Selectarea dispozitivelor și a configurațiilor pentru a face un rack de servere cu 25% mai eficient are un impact real: va trebui să convingi mii de oameni să renunțe la încărcarea wireless pentru a avea același efect.

Este cloud-ul o alegere mai sustenabilă?

Calculele sunt întotdeauna complicate când ne uităm la sustenabilitate, dar compararea centrului dvs. de date cu un centru cloud este mult mai simplă: centrul de date cloud câștigă întotdeauna. Sunt mai eficiente din toate punctele de vedere: putere, răcire, spațiu, utilizare, ciclu de viață al dispozitivului, eficiență generală, chiar și adoptarea surselor regenerabile de energie.

Toate programele software sunt la fel de sustenabile?

Mulți oameni trec cu vederea software-ul, dar acesta este o parte cheie a ecuației durabilității. Software-ul poate fi mai mult sau mai puțin eficient din punct de vedere energetic, poate avea un ciclu de viață mai lung sau mai scurt, poate fi prietenos cu cloud-ul sau ostil pentru cloud și poate încuraja utilizatorii să selecteze setări mai eficiente – sau nu. Determinarea care software este mai durabil poate fi dificil pentru echipele IT, dar merită efortul.