Energie&Utilitati — January 11, 2024 at 1:13 pm

Schneider Electric – recunoscut ca lider în crearea software-ului de management al energiei

by

Schneider Electric a obținut titlul de lider în clasamentul recent „Green Quadrant: Energy Management Software 2023” al Verdantix. Această recunoaștere evidențiază capabilitățile și soluțiile complexe ale Schneider Electric și abordarea progresivă a integrării sistemelor.

Schneider Electric Verdanitx Recognition.jpgCrizele energetice și climatice globale au generat un interes crescut pentru software-ul de management al energiei, deoarece organizațiile caută în mod activ soluții pentru a aborda volatilitatea prețurilor la energie și pentru a accelera decarbonizarea clădirilor și a altor facilități. Recunoscând această nevoie presantă, raportul Verdantix, primul de acest fel al firmei de cercetare și consultanță, răspunde cererii tot mai mari din partea directorilor din domeniul imobiliar și de management al clădirilor pentru informații despre soluții de management energetic de înaltă calitate.

Clădirile generează 37% din emisiile globale de carbon, 26% fiind atribuite consumului de energie al acestora, potrivit raportului IEA Tracking Clean Energy Progress. Cu soluțiile digitale care oferă cea mai rapidă cale către net zero, organizațiile care acordă prioritate eficienței pot face progrese semnificative în abordarea crizei climatice și energetice, realizând în același timp economii substanțiale de costuri.

Observând o tendință în creștere a companiilor care doresc să se orienteze către furnizori care oferă soluții holistice, Verdantix a analizat 15 furnizori de soluții de management al energiei din întreaga lume.

„Platforma EcoStruxure de la Schneider Electric a obținut cel mai mare punctaj atât în ceea ce privește capacitățile, cât și ca dinamică în acest raport Green Quadrant, datorită ofertei sale cuprinzătoare”, a declarat Harry Wilson, analist în industrie și autor principal al raportului. „Soluția oferă o modalitate eficientă de management al energiei end-to-end, ajutând clienții în parcursul lor către net zero.”

Verdantix a evidențiat expertiza tehnologică a Schneider Electric și capacitatea companiei de a oferi pachete cuprinzătoare care captează și combină date atât din soluțiile de management al clădirilor, cât și din soluțiile de gestionare a energiei și transformând aceste date în informații utile pentru clienți. Raportul a evaluat mai multe produse Schneider Electric, inclusiv EcoStruxure Building Advisor, EcoStruxure Building Operation, EcoStruxure Microgrid Advisor, EcoStruxure Power Advisor, EcoStruxure Power Monitoring Expert și EcoStruxure Resource Advisor.

Raportul complet poate fi găsit aici.