Securitate — January 12, 2024 at 2:22 pm

Dependență de jocuri și terapie prin cumpărături: în timpul marilor reduceri, 71% dintre gameri se joacă și cumpără

by

Gamerii sunt cumpărători voraci la evenimentele de vânzări, a dezvăluit un studiu recent Kaspersky. Cercetările arată că 71% dintre gameri cumpără cât de multe articole listate pot în timpul sezonului de cumpărături cu reduceri și 74% dintre ei consideră aceste evenimente o oportunitate crucială. Deloc surprinzător, cei mai dedicați așteaptă marile reduceri chiar și pentru achiziții esențiale. La acestea se adaugă și achizițiile spontane, peste jumătate (53%) nu pot rezista să nu cumpere ceva, chiar dacă nu plănuiau asta.

Piața globală a jocurilor video are potențial de creștere impresionant în următorii ani, cu așteptări pentru o rată anuală robustă de creștere de 9,3% între 2023 și 2028. Această expansiune proiectată subliniază popularitatea din ce în ce mai mare a jocurilor video ca formă de divertisment în întreaga lume. Piața globală a jocurilor video este de așteptat să crească la aproape 390 de miliarde de dolari SUA până în 2028. Studiul Kaspersky arată, de asemenea, că gamerii sunt la fel de pasionați de cumpărături ca toți ceilalți.

Sondajul arată că majoritatea pasionaților de jocuri nu vor rata ocazia de a-și îmbunătăți echipamentele de gaming în perioadele de mari reduceri. După ce și-au pregătit în prealabil listele de dorințe, 71% dintre jucători cumpără cât mai multe dintre aceste articole cu discount. Mulți dintre ei fac tot posibilul să nu rateze aceste oportunități: 65% setează alerte pentru lansarea de articole noi, cum ar fi jocuri, upgrade-uri sau echipamente, permițându-le să facă achiziții imediate.

Studiul subliniază importanța reducerilor de Black Friday și Cyber Monday pentru pasionații de jocuri, 74% evaluând aceste evenimente ca fiind foarte sau chiar extrem de importante pentru a obține jocuri, upgrade-uri și echipamente la prețuri mai mici. În timp ce 31% dintre gameri, în special cei care joacă în medie 21 de ore sau mai mult pe săptămână, tind să cumpere articole de îndată ce acestea devin disponibile, un procent semnificativ de 69% așteaptă strategic aceste perioade pentru a face achiziții esențiale.

Close up of man hand holding credit or debit card with padlock, protection of financial transactions, copy space, Financial security technology concept.

Pentru a-și realiza configurația perfectă, gamerii sunt deschiși să folosească diverse metode de plată, inclusiv criptomonedele. Un remarcabil procent de 57% dintre gameri se simt confortabil să folosească criptomonede pentru achiziții online și 56% pentru tranzacții în magazine fizice. Printre gamerii dedicați (cei care joacă peste 21 de ore pe săptămână), această preferință pentru tranzacțiile în monedă digitală ajunge la două treimi.

Raportul complet „The Super Sale Game: who’s the winner? A study on how we shop and pay” este disponibil aici.

Pentru face cumpărăturile online sigure, Kaspersky oferă câteva sfaturi utile:

1. Introduceți adresa URL în bara de adrese
Deschiderea link-urilor din e-mailurile magazinelor online poate avea consecințe grave pentru securitatea online. Escrocii pot folosi link-uri de tip phishing care duc la site-uri web false care arată similar cu site-ul original al magazinului. Pe astfel de site-uri, atacatorii pot cere utilizatorilor să introducă informații personale sau datele cardului bancar. Deci, ori de câte ori este nevoie să deschideți un site web al unui magazin online, este întotdeauna mai bine să introduceți adresa URL a acestuia în bara de adrese evitând orice link-uri în e-mailuri.

2. Folosiți un card de credit temporar
Unele bănci oferă clienților lor această posibilitate prin emiterea de carduri de credit temporare. Un astfel de instrument vă va ajuta să profitați de reducerile de iarnă fără teama de pierderi suplimentare de date. Uneori, băncile oferă și ceea ce este cunoscut sub numele de card de credit virtual. Acest lucru este similar cu un card obișnuit, dar pentru fiecare achiziție este generat un număr de cont aleatoriu, împiedicând hackerii să reutilizeze numărul.

3. Gestionați și protejați-vă parolele online
Este bine cunoscut faptul că pentru un nivel bun de securitate cibernetică sunt necesare parole unice și puternice pentru fiecare dintre conturile personale. Dar este, de asemenea, evident că, uneori, găsirea și memorarea a zeci de parole complexe este o sarcină foarte dificilă. Prin urmare, pentru a face cumpărături online în siguranță, gestionarea parolelor poate fi încredințată unui manager de parole de încredere.