IoT powered by ALLIED TELESIS — January 15, 2024 at 7:57 pm

ASUS IoT prezintă soluții complete bazate pe procesoarele Intel Core Ultra

by

ASUS IoT, furnizorul global de soluții AIoT, a anunțat astăzi lansarea computerelor ultra-compacte de tip edge și a plăcilor integrate de top, echipate cu noile procesoare Intel® Core™ Ultra.

pressrel_khai4luxc2ohc2rq7z6qt9ouAceastă gamă cuprinde dispozitivele SBC (single-board computer) C7146ES-IM-AA și C5143ES-IM-AA, computerul de tip edge EBS-S500W și computerul integrat ultra-compact fără ventilator PE2200U – care oferă îmbunătățiri ale procesorului, GPU-ului și NPU-ului pentru inteligență artificială, împreună cu o eficiență energetică remarcabilă. Aceste soluții se adresează unei game largi de aplicații, cum ar fi retailul inteligent, analiza traficului, imagistica medicală, managementul utilităților și edge AI, exemplificând angajamentul ASUS IoT de a oferi capabilități AI de ultimă generație.

„ASUS IoT este mândră să prezinte pe piață soluțiile noastre de top, facilitând implementarea fără efort a capabilităților AI de ultimă generație în computerele edge”, a declarat KuoWei Chao, Director General al ASUS IoT Business Group. „Prin colaborarea cu Intel, soluțiile ASUS IoT pot oferi rezultate mai rapide în materie de inteligență artificială, suportă mai multe fluxuri media per dispozitiv și asigură valoare pe termen lung prin longevitatea produsului.”

Performanță pregătită pentru AI

Procesoarele Intel Core Ultra sunt concepute pentru a crește performanța de calcul AI de până la 1,5 ori față de procesoarele din generația anterioară, având până la 14 nuclee și 20 de fire de execuție, funcționând în același timp la o putere de bază de 15 wați1. Valorificând noul proces Intel 4, acestea oferă o performanță excepțională per watt, ceea ce le face ideale pentru platformele edge/IoT de ultimă generație.

În plus, includerea memoriei DDR5-5600 facilitează integrarea perfectă IT/OT cu o latență scăzută fiabilă. Cu capacități puternice de inteligență artificială și automatizare, aceste procesoare permit soluțiilor ASUS IoT să contribuie la eficientizarea operațiunilor, ajutând companiile să se dezvolte și să își valorifice întregul potențial de date.

Cele mai recente procesoare Intel Core Ultra dispun, de asemenea, de GPU-uri Intel Arc™ integrate, minimizând nevoia unui GPU discret. Această generație suportă până la 50 de fluxuri video HDR, oferă imagini cu detalii excepționale și accelerează popularul codec AV1 pentru o compresie mai eficientă în comparație cu H.265.

Explorează diverse aplicații AIoT cu cea mai recentă gamă ASUS IoT

Linia de produse ASUS IoT, bazată pe procesoare Intel Core Ultra, permite o gamă diversă de aplicații AIoT. Cele mai importante produse sunt detaliate mai jos:

– Dispozitive SBC de 3,5 inchi C7146ES-IM-AA, C5143ES-IM-AA
C7146ES-IM-AA și C5143ES-IM-AA suportă până la 64 de GB de memorie dual-channel DDR5-5600MHz și oferă o configurație impresionantă cu patru ecrane prin intermediul mai multor interfețe, inclusiv HDMI® 2.0, DisplayPort™ 1.4, USB-C® și LVDS/eDP. Ambele sunt potrivite pentru soluții care implică video, retail inteligent, vehicule cu ghidaj automat (AGV) și roboți mobili autonomi (AMR).

– Computer edge EBS-S500W
EBS-S500W oferă un set bogat de opțiuni de conectivitate și extensie, inclusiv porturi USB 3.2, USB 2.0, USB-C și COM. Acesta este echipat pentru viitor cu sloturi M.2 pentru funcționalități LTE/5G și WiFi/BT.

– Computer integrat ultra-compact fără ventilator PE2200U
PE2200U îmbunătățește eficiența energetică, dispunând de o arhitectură robustă și de o gamă de temperaturi de funcționare de la -20 la 60° C, plus multiple opțiuni de conectivitate, inclusiv două porturi LAN, care pot fi extinse la patru, plus două porturi PoE, șapte porturi USB, patru porturi COM și sloturi M.2 pentru flexibilitate de extindere.