Securitate — January 23, 2024 at 10:51 am

Cea mai sigură alegere pentru eliminarea vulnerabilităților și diminuarea riscurilor: servicii de testare de securitate cibernetică

by

Securitatea cibernetică reprezintă în prezent una din principalele provocări cu care se confruntă organizațiile din întreaga lume. Conform Cyber Magazine, la finalul anului trecut erau detectate zilnic peste 46 de milioane de potențiale atacuri cibernetice la nivel global.

Focused businessman and businesswoman working at computer in officeUn atac cibernetic reușit poate aduce prejudicii grave asupra competitivității, rentabilității, reputației, loialitatății clienților și a încrederii partenerilor oricărei organizații. Din acest motiv, tot mai multe companii apelează la furnizori specializați în servicii de testare securitate cibernetică.

Testarea periodică a sistemelor de securitate este una din cele mai eficiente și rapide metode prin care organizațiile pot detecta vulnerabilitățile infrastructurii lor informatice. Prin intermediul serviciilor furnizate de specialiștii în domeniu, companiile obțin nu doar o listă a problemelor cu care se confruntă, ci și recomandări și informații acționabile asupra zonelor critice în care trebuie să intervină.

4 motive să contractați servicii de testare de securitate cibernetică

Pe măsură ce sistemele IT sunt înlocuite sau suferă modificări, în infrastructura informatică a oricărei organizații pot apărea noi vulnerabilități. Prin testarea sistematică a securității cibernetice, acestea pot fi detectate și remediate înainte ca un atacator sau o amenințare să le poată exploata. Colaborarea cu un furnizor specializat, precum Safetech Innovations, aduce câteva beneficii importante:

1. Managementul și diminuarea riscurilor – Vulnerabilitățile și punctele slabe ignorate și/sau necontrolate din infrastructura unei companii au potențialul de a o expune la amenințări reale. Totodată, folosirea aplicațiilor de la parteneri și/sau a serviciilor externalizate induce riscuri suplimentare. Prin utilizarea serviciilor de testare, riscurile de acest tip pot fi detectate, ierarhizate și remediate în mod proactiv. Astfel, organizațiile obțin o protecție îmbunătățită în fața amenințărilor avansate.

2. Reducerea costurilor – În securitatea cibernetică, prevenirea unui atac este preferabilă remedierii în urma efectelor acestuia. Utilizarea serviciilor de testare poate reduce cheltuielile și efortul de recuperare și remediere după o pierdere datorată unui astfel de atac. Pe de altă parte însă, nu multe companii dețin intern competențele, experiența și instrumentele necesare detecției și tratării potențialelor riscuri. Prin apelarea la serviciile unui furnizor specializat în servicii de testare securitate cibernetică, aceste limitări pot fi depășite rapid și în condiții de predictibilitate a costurilor.

3. Limitarea timpului de nefuncționare – Orice întrerupere a funcționării rețelei, aplicațiilor sau serviciilor unei companii duce la scăderi de productivitate. Testarea periodică permite detectarea și remedierea erorilor de configurare și a vulnerabilităților care pot produce întreruperi neplanificate ale fluxurilor de lucru.

4. Conformitatea cu reglementările legale – În prezent, tot mai multe standarde și cerințe legale și de reglementare impun companiilor să facă teste și audituri ale sistemelor de securitate. În prezent, astfel de cerințe sunt prevăzute în PCI DSS, ISO 27001, Directiva NIS, norme BNR, ASF etc. Prin testarea periodică, companiile obțin o verificare și o validare a nivelului de conformitate. În plus, furnizorii de servicii de acest tip oferă și recomandări de măsuri pentru îndeplinirea cerințelor de conformitate cu normele legale aplicabile și cu standardele asumate de companie.

Ofertă completă de testare a infrastructurii și aplicațiilor

Safetech Innovations este unul din principalii furnizori de servicii de testare a sistemelor de securitate cibernetică în Romănia. Compania a realizat de-a lungul celor 14 ani de activitate, peste 2.000 de teste, în urma cărora au fost identificate mai mult de 10.000 de vulnerabilități.

Printre clienții Safetech se numără companii din industria fianciar-bancară, producția de energie, utilități, farmaceutice și sănătate, asigurări etc., care activează în România, dar și în străinătate.

De-a lungul anilor, am perfecționat și aplicăm consecvent o anumită metodologie de testare. Totodată, am investit constant în dezvoltarea competențelor și avem un nivel ridicat de expertiză în acest domeniu. În cadrul testelor realizate, echipa noastră pornește de la stabilirea activelor critice care trebuie protejate pentru fiecare companie client. Faza de testare permite identificarea defectelor din infrastructura și aplicațiile organizațiilor, care pot merge de la configurări greșite, până la erori de proiectare a aplicațiilor. Totodată, testele detectează și amenințările malware care au reușit să treacă de sistemele de protecție. Fiecare test realizat de specialiștii Safetech analizează impactul amenințărilor sau al breșelor de securitate asupra confidențialității, integrității și disponibilității datelor. Testarea se realizează atât în mod automat, pentru detectarea vulnerabilităților și aplicațiilor malware, cât și manual, pentru a verifica testele automate și identifica posibilele erori existente.

Compania noastră furnizează o gamă completă de servicii de testare securitate cibernetică care includ:

Servicii de scanare a vulnerabilităților – Acestea verifică atât infrastructurile on-premises, cât și mediile cloud și facilitează identificarea vulnerabilităților exploatabile și remedierea lor rapidă.
Teste de penetrare – Echipa noastră are o experiență vastă în domeniul testelor de penetrare și utilizează echipamente și aplicații specializate. Oferta acoperă de la teste de penetrare a rețelei, până la aplicații mobile sau web.
Verificarea codului aplicațiilor – Specialiștii Safetech asigură servicii de inspectare a codului aplicațiilor pentru identificarea potențialelor vulnerabilități datorate programării.

Ce ne recomandă?

Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Avem 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în acest domeniu pentru clienți din multiple sectoare economice.

În prezent, în Safetech Innovations lucrează peste 60 de angajați, dintre care 40 sunt membri ai echipei tehnice.

Compania are o echipă de specialiști certificați la cel mai înalt nivel în domeniul securității cibernetice și cu o experiență solidă. De asemenea, sunt înregistrați ca partener în NATO Industry Cyber Partnership (NICP) și au numeroase acreditări internaționale.

Pentru mai multe informații despre serviciile Safetech Innovations, demonstrații practice și oferte comerciale, vă invităm să îi contactați prin email la sales@safetech.ro sau prin telefon la +40 21 3160565.