Securitate — January 23, 2024 at 3:08 pm

Kaspersky Consumer Solution desemnată „Produsul anului” de AV-Comparatives

by

Cea mai nouă soluție Kaspersky a fost desemnată „Produsul anului” de AV-Comparatives, un important institut independent de testare, doborând un record pentru cea mai titrată companie de securitate cibernetică din industrie.

teste avKaspersky Standard, planul principal al noului portofoliu Kaspersky Consumer, a primit premiul „Produsul anului” de către AV-Comparatives pentru că a furnizat constant rezultate remarcabile pe tot parcursul anului 2023. Acest premiu este foarte special, deoarece marchează prima recunoaștere pentru Kaspersky Consumer Portfolio.

Portofoliul Kaspersky a fost introdus în 2022 și include trei niveluri: Kaspersky Premium, Kaspersky Plus și Kaspersky Standard. Kaspersky a câștigat până acum de șapte ori premiul „Produsul anului”, devenind singurul furnizor de securitate cibernetică cu un astfel de record.

În 2023, AV-Comparatives a testat 16 soluții de securitate de la furnizori mondiali pentru a determina capacitatea lor de a-și proteja clienții împotriva amenințărilor Real-World Internet, de a identifica mii de programe rău intenționate recente, de a le apăra de atacuri țintite avansate (Advanced Threat Protection Test) și de a oferi protecție fără încetinirea dispozitivului, dar și rezistența la atacurile fals positive.

Conform rezultatelor finale, Kaspersky Standard a primit cel mai mare scor general în toate cele șapte teste în cadrul Public Consumer Main-Test Series.

În plus, Kaspersky a primit cinci premii în diferite categorii pentru performanța produselor sale în cadrul testelor și a devenit singurul furnizor de securitate cibernetică cu acest număr de premii în 2023. Premiile câștigate sunt: Real World Protection 2023 Silver; Malware Protection 2023 Silver; ATP Consumer 2023 Silver (Advanced Threat Protection 2023 Silver); Best Overall Speed 2023 Bronze; și Least False Positives 2023 Bronze.

În ceea ce privește caracteristicile Kaspersky Standard, AV-Comparatives a evidențiat procesul de instalare simplu, cu opțiuni implicite sigure, precum și interfața modernă a programului, care face ca toate funcțiile esențiale să fie ușor accesibile de pe pagina de pornire. În plus, experții au descris comportamentul Kaspersky Standard în scenariile de detectare a malware-ului ca fiind excelent: o încercare de a deschide un folder cu malware a dus la detectarea și eliminarea automată a tuturor amenințărilor, fără a lăsa nicio șansă ca malware-ul să fie replicat, răspândit în sistem sau rulat.

Kaspersky Standard este nivelul principal al Kaspersky Consumer Portfolio actualizat, lansat în 2022, pentru a răspunde tuturor nevoilor cheie de securitate ale consumatorilor. Oferă securitate completă cu trei niveluri de protecție, pentru a detecta și bloca amenințările în timp real, 24/7. Acesta este, de asemenea, fundamentul celorlalte două niveluri avansate – Kaspersky Plus și Kaspersky Premium, care oferă confidențialitate completă și protecție a datelor, precum și niveluri ridicate de performanță a dispozitivului.

Kaspersky participă la testele AV-Comparatives de mai bine de 20 de ani și este lider printre alți furnizori în ceea ce privește numărul total de premii (57) la categoriile Gold, Silver, and Bronze.

Versiunea completă a raportului anual AV-Comparatives este disponibilă aici.

Lista completă a premiilor pentru soluțiile Kaspersky este disponibilă aici.

Public Consumer Main-Test Series include următoarele teste:
• Test de protecție în lumea reală
• Test de protecție împotriva programelor malware
• Test de performanță
• Test avansat de protecție împotriva amenințărilor