Aplicatii, EDUCATIE / JOB — January 25, 2024 at 9:30 am

100% rată de acceptare la universitățile din afara României pentru elevii care au aplicat prin Youni, pentru al doilea an consecutiv

by

Rata de acceptare a tinerilor care au aplicat în 2023 prin intermediul platformei Youni la universități din afara țării a fost de 100%, pentru al doilea an consecutiv.

Astfel, 215 elevi români care au accesat serviciile platformei Youni au fost admiși la universitățile din străinate și au început anul universitar 2023-2024 în orașe precum New York, Paris, Berlin și multe altele. Cei 215 tineri au trimis aproximativ 2800 de aplicații. Recordul l-a înregistrat o tânără absolventă care a fost acceptată  simultan la 10 universități.

AndreiNicolae_Youni„Misiunea noastră este să-i ajutăm pe tineri să-și găsească facultatea care li se potrivește și să le punem la dispoziție resursele necesare pentru a ajunge acolo. Platforma Youni le oferă informații, consultanță, mentorat dar și un spațiu în care să-și exerseze abilitățile în cadrul unor proiecte extra-curiculare. Suntem mulțumiți că toți elevii consiliați de noi au fost acceptați la universitățile dorite, și simțim să suntem pas cu pas mai aproape de obiectivul nostru de a ajuta un milion de elevi să și atingă potențialul și să își urmeze cariera aleasă”, a declarat Andrei Nicolae, fondator și CEO al Youni.

Dintre cei 215 elevi acceptați, Aproximativ 50% dintre ei au plecat să studieze în Statele Unite ale Americii, în timp ce 35%  au ales Europa. Un procent de 15% și-au început studiile în Asia și Australia.
Youni este o companie edtech care investește în formarea unui ecosistem internațional de dezvoltare personală și mentorat pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate.

Compania oferă o platformă care facilitează managementul relației dintre universități și studenți, procesul de selectare a unei facultăți, consultanță pentru elevi și aplicarea propriu-zisă. Prin rezultatele obținute în ultimii ani – numărul total de studenți admiși la universitățile la care au aplicat și rata de acceptare, Youni se poziționează că lider pe piața Europei de Est a platformelor de acest tip.

Prin intermediul Youni, tinerii beneficiază de suport pentru a-și realiza CV-ul, eseuri sau proiecte care îi pasionează (passion projects), dar și de ajutor pentru pregătirea examenelor de tip SAT sau a altor testări specifice.

Până în prezent, de la prima linie de cod scrisă pentru precursorul Youni (site-ul vreaulafacultate.ro) echipa a ajutat peste 3000 de elevi să ajungă să studieze la universitatea din străinătate pe care și-au ales-o. În 2023, studenții care au aplicat prin intermediul platformei Youni au obținut burse și ajutoare financiare de la universități în valoare de 24 milioane USD.

Tot în anul care a trecut, compania și-a extins activitatea și în afara țării, în Kazahstan și Uzbekistan.