NEWS — January 25, 2024 at 10:39 am

Prima echipă românească calificată la RMR, cea mai mare competiție de esports de Counter-Strike din lume

by

Nexus Gaming, cea mai titrată organizație românească de sporturi electronice, a obținut o performanță remarcabilă, calificându-se în etapa RMR Europeană (Regional Major Ranking) a celui mai important eveniment de esports dedicat Counter-Strike, PGL Major Copenhagen 2024. Aceasta este prima competiție Major din 2024, aducând împreună cele mai bune 24 de echipe de Counter-Strike din lume, în perioada 17-31 martie, la Copenhaga.

image004Echipa compusă din Cătălin „BTN” STĂNESCU, Adrian „XELLOW” GUȚĂ, Cosmin „ragga” TEODORESCU, Alexandru „s0und” ȘTEFAN și Ersin „ERSIN” CHIRIAC a reușit să scrie istorie în lumea sporturilor electronice din România, unde au întâlnit echipe extrem de valoroase în etapa Closed Qualifier. După ce au eliminat BIG, una din cele mai bune echipe din lume și ocupanta locului 14, cei de la Nexus au obținut calificarea la RMR după victoria cu mult mai titrata echipă estoniană sYnck. În urma acestui rezultat, Nexus a urcat în clasamentul HLTV de pe poziția 181, pe poziția 52.

„Este cu adevărat incredibil să vedem cum o echipă din România, cu un buget de două sute de mii de euro se pregătește să se lupte cu cluburi de talie mondială, precum Vitality, evaluat la 200 de milioane de dolari sau Heroic, echipă ce, doar în ultimii doi ani, a câștigat 1 milion de dolari la competițiile de Counter-Strike. Dacă este să vorbim în termeni fotbalistici, acest Major este echivalentul unei combinații între UEFA Champions League și Campionatul Mondial de Fotbal la Counter-Strike. Suntem mândri să fim pionieri în acest drum, iar succesul nostru este o victorie pentru întreaga comunitate românească de esports,” a declarat Octav ”ang” Crețu, CEO Nexus Gaming.

Calificarea Nexus Gaming la RMR este un moment istoric, deoarece până acum nicio altă echipă românească nu a reușit să ajungă la un eveniment atât de important. Jucători profesioniști români precum Laurențiu „lauNX” ȚÂELEA sau Mihai „iM” IVAN, au participat la mai multe competiții Major, însă niciodată ca parte a unei echipe românești.

Următoarea fază a PGL CS2 Major Copenhagen 2024, Europe RMR B, va avea loc în perioada 19 – 22 februarie 2024, la București.