Bizpoint — January 26, 2024 at 12:45 pm

Primul parteneriat european pentru creşterea vitezei 5G de încărcare date

by

Nume mari precum Vodafone, Xiaomi, şi Qualcomm Technologies au declarat recent că au testat cu succes o tehnologie 5G care va netezi calea pentru clienţi să obţină viteze mai mari de încărcare date şi acoperire mai largă odată cu sosirea noilor telefoane inteligente şi a noilor dispozitive mobile aşteptate în cursul anului 2024.

5GTestul a combinat reţele Vodafone 5G Standalone din Germania şi Spania cu cea mai nouă tehnologie pe siliciu de la Qualcomm – platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 3 – şi următorul telefon inteligent cap de serie de la Xiaomi.

Testul a avut loc în oraşul spaniol Ciudad Real, folosind reţeaua Create (Ciudad Real España Advanced Testing Environment) 5G de testare de la Vodafone şi reţeaua comercială 5G din Hanovra, Germania. Testul a inclus şi inovaţii 5G de la Vodafone, cum ar fi testarea cu succes a spectrului de frecvenţe de 6GHz pentru creşterea capacităţii în viitor, precum şi noi aplicaţii software ideale pentru dispozitivele de mică putere precum ceasurile inteligente, cititoarele de carduri de credit şi ruterele portabile care nu dispun de baterii performante.

Cele trei firme participante la teste au remarcat că astfel de capacităţi mai bune de încărcare date vor permite clienţilor să-şi încarce mai rapid fotografiile, materialele video şi fişierele multimedia în site-uri social media şi în cloud. Acest fapt va fi extrem de important pentru satisfacerea cererii în creştere pentru stocare de date în cloud, video streaming, aplicaţii de realitate augmentată şi virtuală, şi jocuri multi-player.

În cadrul testelor, Vodafone, Qualcomm şi Xiaomi au atins viteze de vârf de încărcare de până la 273 Mbps, cele trei companii remarcând că cele mai multe telefoane inteligente şi servicii domestice broadband disponibile acum sunt capabile de o viteză medie de încărcare date de 100 Mbps. Ele au adăugat că noua tehnologie 5G ridică vitezele de încărcare la nivelul celor de descărcare date, simultan cu creşterea acoperirii şi creşterea capacităţii.

Tags