Hardware — February 5, 2024 at 10:37 am

Dyson Airstrait, aparatul revoluționar de îndreptat părul, este disponibil în România

by

Dyson Airstrait, aparatul revoluționar de îndreptat părul, este disponibil în România. Impulsionat de dorința de a îmbunătăți tehnologia de zi cu zi, James Dyson adaugă Dyson Airstrait la portofoliul de produse premium. Noul aparat este proiectat să îndrepte și să usuce părul ud, fără a folosi plăci fierbinți sau căldură extremă.

Airstrait photo 1Dyson Airstrait este proiectat pentru mai multe tipuri de păr, astfel că utilizatorii pot obține un păr drept natural cu elasticitate, păstrând în același timp rezistența și aspectul sănătos al firului. Dispozitivul este format din două brațe, din care jetul de aer de înaltă presiune cu unghiuri precise este folosită în jos și pe lungimea firului de păr, atât pentru uscare cât și pentru coafare, în mod simultan,

Airstrait 2„A avea o înțelegere puternică a modului de manipulare și de realizare a potențialului unui flux de aer puternic este fundamental pentru performanța aparatului de îndreptat părul, Dyson Airstrait™. Această expertiză, pe care am dobândit-o de-a lungul ultimilor 25 de ani, este cea care ne-a permis să livrăm primul aparat de îndreptat părul umed și uscat, fără plăci fierbinți și fără daune cauzate de căldură. Prin această inovație punem la dispoziția consumatorilor atât o modalitate simplă de a îndrepta părul, cât și lame de aer de mare viteză, cu care ei pot economisi timpul de coafare. Astfel firul de păr este drept și natural, păstrându-și rezistența”, a declarat James Dyson, fondator și inginer șef.

Airstrait 3Jeturi de aer de înaltă precizie
De-a lungul brațelor dispozitivului Airstrat sunt două deschideri de 1,5 mm. Fluxul de aer este accelerat prin aceste deschideri, creând două pânze de aer de mare viteză. Proiectate la un unghi de 45°, acestea converg pentru a forma un singur jet de aer concentrat, creând forța descendentă pentru a îndrepta părul în timp ce acesta este uscat, în mod controlat. Acest flux de aer direcțional ajută la alinierea firelor de păr pentru un finisaj neted și strălucitor.

Știința din spatele coafării
Dyson face cercetări în domeniul științei coafării de peste un deceniu și investește o jumătate de miliard de lire sterline pentru a extinde și accelera cercetarea și dezvoltarea tehnologiei pentru întreaga categorie de produse de înfrumusețare. Inginerii Dyson au studiat fiecare aspect în detaliu, de la structura firului de păr până la dinamica fluxului de aer, înțelegând în același timp daunele termice, mecanice și chimice, dar și efectele ulterioare asupra sănătății părului.

Atunci când se schimbă aspectul natural al părului, legăturile de hidrogen din fiecare fir de păr trebuie desfăcute și resetate pentru a susține o nouă formă. Acest lucru se poate face cu ajutorul căldurii sau al umidității. Coafatul părului umed, folosind un flux de aer puternic are ca rezultat o nevoie mai mică de căldură extremă, astfel că părul este mai puțin electrizat și strălucirea naturală a părului este protejată.

Când părul este umed, apa slăbește, în mod natural, legăturile de hidrogen. Acestea sunt mai elastice și pot fi resetate pe măsură ce părul se usucă, fără a folosi temperaturi extreme. Prin utilizarea nivelului optim de căldură și a fluxului de aer controlat, Dyson a identificat o modalitate de a coafa părul, care implică mai puține daune.  Coafarea părului, folosind doar aer permite îndreptarea firului de păr, menținând în același timp volumul și elasticitatea acestuia. Odată ce părul este uscat și îndreptat, legăturile sunt resetate în diferite moduri, fixând noua coafură.

Motorul Dyson Hyperdymium™
Aparatul de îndreptat Dyson Airstrait™ funcționează cu ajutorul motorului Hyperdymium™ care este special conceput pentru a fi în centrul tehnologiilor Dyson de îngrijire a părului. Acesta este mic, ușor și suficient de puternic pentru a genera fluxul de aer necesar pentru a usca și îndrepta părul umed. Un propulsor cu 13 palete se rotește până la 106.000 rpm, transmițând peste 11,9 litri de aer prin aparat pe secundă. Acest lucru generează o presiune a aerului de până la 3,5kPa, suficientă pentru a îndrepta părul în timp ce se usucă. Cu o dimensiune de 27 mm, motorul este atât de mic încât încape în mâner, fără a sacrifica puterea.

Control inteligent al căldurii
La fel ca restul gamei de produse de îngrijire a părului de la Dyson, aparatul de îndreptat părul dispune de un control inteligent al căldurii. Termo elementele cu bile de sticlă măsoară temperatura fluxului de aer de 16 ori pe secundă pentru a preveni deteriorarea prin căldură și pentru a proteja strălucirea naturală a părului. Aceste date sunt trimise la microprocesor, care reglează elementul de încălzire, asigurându-se că fluxul de aer nu depășește temperatura necesară.

Airstrait 4Două moduri de styling
Aparatul de îndreptat Dyson Airstrait™ are modurile de styling “Wet” și “Dry”, precum și un mod “Cool” pentru a seta coafura. Modurile “Wet” și “Dry” sunt pre-setate, folosind combinația specifică de căldură și flux de aer pentru cele mai bune rezultate. Modul ‘Wet’ dispune de trei setări de căldură de 80°C (175°F), 110°C (230°F) și 140°C (285°F). La fel și pentru modul “Uscat”, care are 3 setări: 120°C (250°F),140°C  sau (285°F). Pentru controlul fluxului de aer, există două setări de viteză, debit redus și debit ridicat, precum și un jet de aer rece și o opțiune de uscare a rădăcinilor.

Pentru mai multe detalii despre Dyson Airstrat, vizitați pagina: https://www.dyson.com.ro/dyson-airstrait-albastru-de-prusia-cupru-stralucitor.