Business — February 7, 2024 at 9:51 am

QOOBISS și-a triplat cifra de afaceri în 2023

by

QOOBISS, companie fintech, orientată către automatizarea proceselor și specializată în dezvoltarea de soluții de verificare la distanță a identității, folosind mijloace video, și-a triplat afacerile în 2023, până la 1 milion de euro. Creșterea veniturilor a avut loc în contextul investițiilor mai mari în industriile financiar-bancară, a jocurilor de noroc și de eCommerce pentru implementarea soluțiilor de verificare la distanță a identității clienților prin mijloace video (eKYC).

Using smartphone or tablet to generate the goods exporting report - Stock management concept.Anul acesta, piața de soluții de verificare a identității la distanță va accelera datorită amplificării fenomenului de digitalizare în business și adoptării serviciilor online de către utilizatorii finali. Nevoia de reducere a costurilor operaționale ale companiilor, prin automatizarea proceselor de identificare și necesitatea de a controla mai bine cheltuielile, vor contribui la creșterea pieței.

În acest context, QOOBISS estimează dublarea veniturilor în 2024.

Pentru anul în curs, compania a bugetat investiții de 500.000 de euro, în dezvoltarea soluțiilor existente, în lansarea de noi servicii și în extinderea internațională.

„În prezent, lucrăm la adaptarea serviciului nostru de identificare pentru alte 2 piețe din Europa: Polonia și Spania. Pregătirea unei lansări oficiale a soluției QOOBISS în alte zone geografice este precedată de o perioadă intensă de testare, pentru a ne asigura că este perfect adaptată actelor de identitate din țările vizate și că respectăm toate prevederile legislative în vigoare. Acum, ne aflăm în plin proces de expansiune către mai multe țări din Europa”, spune Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la QOOBISS.