IT Efficiency / Sustainability — February 8, 2024 at 6:35 pm

Telefónica reînnoiește acordul de colaborare cu Vertiv pentru a reduce consumul de energie și amprenta de carbon în unitățile sale din Spania

by

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat astăzi că își extinde acordul de colaborare cu Telefónica, o companie lider în telecomunicații, pentru a îmbunătăți eficiența energetică. Conform acordului, Telefónica se așteaptă să economisească aproximativ 45 GWh pe an în trei ani, echivalentul consumului de energie a aproximativ 13.000 de case din Spania. Vertiv va oferi o soluție la cheie pentru a permite economii de energie în diferite zone ale unităților centrale ale rețelei Telefónica din Spania.

TelefonicaAcest acord este o prelungire a colaborării care a fost stabilită în 2018, care a început cu un proiect pilot de reducere a consumului de energie ale uneia dintre cele mai importante unități centrale ale rețelei Telefónica din Madrid. Potrivit Telefónica, acea inițiativă a fost un succes, realizând o reducere medie de 20% a consumului total de energie. În cadrul etapei I a acordului, colaborarea va fi extinsă pentru a acoperi 40 dintre cele mai critice unități de bază ale rețelei Telefónica situate în toată Spania.

Acordul dintre Vertiv și Telefónica include un model inovator numit Energy Savings as a Service (ESaaS / Economisirea energiei ca serviciu), care necesită un partener experimentat producător de tehnologie care investește, operează și întreține infrastructura critică. Obiectivul principal este reducerea energiei consumate și deci a amprentei de carbon. În acest caz, Vertiv oferă o soluție la cheie, modernizând cele mai importante facilități ale Telefónica cu servicii eficiente de infrastructură critică și gestionând performanța și întreținerea acestora.

Unul dintre elementele critice ale acordului este ca Vertiv să gestioneze întreținerea care să permită eficiența optimă a echipamentelor în toate unitățile. Vertiv este responsabil pentru efectuarea întreținerii corective și preventive folosind tehnologie de ultimă generație. Vertiv s-a angajat să introducă inteligența artificială (AI) pentru a monitoriza datele și echipamentele și, astfel, să poată fi avertizat în legătură cu potențialele defecțiuni. Ca rezultat, ciclul de viață al tehnologiei poate fi extins și eficiența energetică a rețelei Telefónica poate fi crescută.

Pablo Ledesma, director de Rețea, Servicii și Inginerie și Operațiuni IT la Telefónica Spania, spune: „Acest proiect are multe provocări, dintre care una este asigurarea întreținerii specializate a infrastructurii. De asemenea, aduce multe beneficii, permițându-ne să avem cea mai avansată tehnologie de ultimă oră pentru a permite implementarea serviciilor în cloud și edge. Ca parte a proiectului, dorim, de asemenea, să îmbunătățim sistemele de aer condiționat în toate unitățile tehnice de telecomunicații care furnizează servicii Telefónica clienților noștri, cum ar fi rețelele de fibră sau de telefonie mobilă, pentru a obține economii maxime de energie.”

VertivTelefonica (002)Karsten Winther, președintele Vertiv în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, spune: „Pe lângă beneficiul reducerii amprentei de carbon, acest model are și un impact financiar pozitiv. Telefónica se așteaptă să reducă atât costurile cu energia, cât și amprenta sa de carbon prin implicarea Vertiv care să se concentreze pe optimizare și să permită Telefónica să investească 100% din resursele sale în activitatea sa de bază.”

Pe lângă unitățile de bază ale rețelei care au fost optimizate în 2023, Vertiv va contribui la îmbunătățirea eficienței a peste 10 facilități suplimentare Telefónica din Spania în 2024, incluzând unități de la Madrid până la Barcelona, Zaragoza, Coruña, Malaga și Valencia, printre altele. Potrivit Telefónica, rezultatele obținute până acum sunt în concordanță cu obiectivele stabilite și se lucrează deja pentru extinderea sferei de aplicare a colaborării pentru a include și alte companii din grupul Telefónica.

„Vertiv este un partener cu experiență care ne cunoaște foarte bine infrastructura, așa că este compania potrivită pentru a prelua acest proiect inovator”, spune Enrique Blanco, Global CTIO la Telefónica. „Inițiativa ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele de energie și emisii: să ne îmbunătățim eficiența energetică cu scopul de a reduce indicatorul pe consumul de energie pe unitatea de trafic (MWh/PB) cu 90% până în 2025, de a reduce emisiile din domeniul 1+2 cu 90% până în 2030 și de a fi o companie cu emisii nete zero până în 2040 de-a lungul întregului lanț valoric. Suntem conștienți că cel mai bun kilowatt este cel pe care nu îl consumăm. Nu vrem să ne oprim aici, așa că vom extinde acest proiect de succes în cât mai multe locații este posibil.”

„Acest model de pionierat a fost implementat cu succes în colaborare cu Telefónica și este replicabil în alte unități și țări, astfel încât alte organizații să poată beneficia de mai multă eficiență și economii de costuri. Acest lucru pune Vertiv într-o poziție excelentă pentru a ajuta companiile să-și reducă consumul de energie prin furnizarea de infrastructură critică de ultimă generație, tehnologie și talent experimentat”, conchide Karsten Winther.

Pentru mai multe informații, vizitați Vertiv.com și urmăriți Vertiv pe LinkedIn.