Business — February 15, 2024 at 12:42 pm

Pras Consulting a depășit 6,8 milioane de euro cifră de afaceri în 2023

by

Pras Consulting, furnizor de soluții și servicii IT, a finalizat anul 2023 cu o creștere de 62% a cifrei de afaceri față de anul anterior. Veniturile au depășit 6,8 milioane de euro, fiind generate în proporție de aproximativ 75% din relația cu parteneri din mediul privat. Compania a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor de servicii IT, care în 2023 au ajuns la o pondere de 25%, diferența fiind reprezentată de licențe, echipamente și abonamente cloud.

În relația cu sectorul public, în 2023, Pras Consulting a finalizat trei proiecte majore de digitalizare, câștigate prin licitație. Cel mai relevant a fost derulat la Consiliul Județean Ilfov și a integrat un sistem de automatizare a fluxurilor de lucru și documentelor dedicat funcționarilor publici, precum și un portal de servicii online, dedicat interacțiunii cu cetățenii.

Din perspectivă tehnologică, în 2023, Pras Consulting a obținut certificarea Platinum în relație cu Lenovo și a devenit Microsoft Solutions Partner for Infrastructure. Ca servicii de securitate cibernetică, Pras a livrat în principal audituri de securitate, împreună cu partenerul Dataeye. Numărul de audituri executate în 2023 a crescut cu 25%, tot mai multe organizații dorind să-și valideze arhitecturile și procedurile de securitate, în contextul creșterii amenințărilor.

Paul Roman_Pras Consulting„În 2023 am lucrat cu motoarele turate la maxim, având multe proiecte noi și solicitante atât în mediul privat cât și în public. Am livrat o serie de echipamente Lenovo de tip infrastructură hiperconvergentă (procesare, stocare, rețea și virtualizare în aceeași unitate) foarte complexe și am finalizat trei proiecte de digitalizare în administrația publică. Totodată, ne-am mutat într-un sediu nou, iar echipa a ajuns la 23 de angajați. Toate aceste eforturi au avut însă rezultate deosebite, reușind să avem o creștere anuală de aproximativ 62%, până la 6,8 milioane de euro”, afirmă Paul Roman, Director General și fondator Pras Consulting.

Planurile Pras Consulting pentru 2024 includ continuarea proiectelor de digitalizare în sectorul public, unde finanțările prin PNRR deschid numeroase oportunități. De asemenea, la clienții din mediul privat, se conturează tot mai multe colaborări pentru modernizarea mediului IT și migrarea la soluții care integrează automatizări și Inteligență Artificială, în conformitate cu mersul curent al mediului de business.

„În 2024 ne vom concentra atenția pe colaborările recurente pentru asigurarea unei funcționări impecabile și actualizarea tehnologiilor existente, dar deja se conturează și multe proiecte noi. Ne dorim să acoperim cât mai bine zonele urbane dezvoltate și de aceea vom angaja oameni care lucrează remote, pentru a fi cât mai aproape de clienți. Din perspectiva resurselor umane, am remarcat încă de anul trecut o creștere a numărului de femei interesate să lucreze în IT și care s-au prezentat la interviurile noastre, iar tendința se păstrează și în 2024”, adaugă Paul Roman.

Totodată, Pras Consulting va continua să susțină parteneriatele tehnologice existente cu Lenovo, Microsoft, Nutanix și VMware (cumpărat de Broadcom în 2023), însă va aduce și noi soluții în portofoliu. Compania a semnat deja un acord de parteneriat cu APCOM România pentru vânzarea de produse Apple pentru business.