Enterprise Software, Servicii IT — February 19, 2024 at 10:16 am

Parteneriatul Crayon – EnterTeq oferă companiilor soluții digitale inovatoare

by

Crayon a încheiat un parteneriat cu EnterTeq pentru a oferi companiilor soluții digitale inovatoare privind alinierea la normele ESG și creșterea sustenabilității.

enterteq-pagina-crayonIntegrarea factorilor ESG în procesele administrative ale companiilor este în prezent o prioritate la nivel global, însă metodologiile sunt încă neclare sau în proces de transformare. În acest context, Crayon România și EnterTeq Software, companie românească cu expertiză în domeniul transformării digitale, ajută organizațiile să integreze și să se alinieze regulilor internaționale referitoare la ESG – Environmental, Social and Governance și, astfel, să ia decizii manageriale mai bune în vederea creșterii gradului de sustenabilitate.

Crayon România și EnterTeq Software furnizează instrumente și soluții digitale inovatoare care ajută organizațiile, indiferent de domeniul lor de activitate, să integreze mai eficient principiile sustenabilității în strategia lor managerială. Astfel, clienții celor două companii vor avea acces la G.U.E.S. (Green Upstream Engagement Solution), o platformă software care permite o mai bună planificare, monitorizare, optimizare și contabilizare a emisiilor de carbon, în concordanță cu regulile privind ESG. În acest fel, organizațiile pot lua decizii mai eficiente de creștere a sustenabilității pe termen lung.

Razvan Ene - General Manager Crayon Romania„Importanța sustenabilității a crescut semnificativ în ultimii ani, fiind un subiect strategic pentru toate companiile, de la startup-uri până la corporații cu operațiuni globale. Reglementările în acest domeniu apar într-un ritm alert, iar companiile nu le mai pot ignora. Prin acest parteneriat venim în întâmpinarea clienților noștri cu o soluție care nu doar facilitează raportarea corectă a măsurilor de sustenabilitate, ci propune și implementarea unui model de management complex, bazat pe expertiză și consultanță oferită de specialiștii EnterTeq, astfel încât organizațiile să beneficieze de o strategie completă și coerentă privind sustenabilitatea”, a spus Răzvan Ene, General Manager, Crayon România.

Misiunea EnterTeq este de a oferi companiilor un instrument puternic de contabilizare și administrare a tuturor componentelor sustenabilității prin integrarea în strategiile lor administrative. Platforma G.U.E.S. folosește tehnologii de ultimă generație cum ar fi AI, machine learning și Blockchain. Pe lângă tehnologie, G.U.E.S. propune utilizatorilor un model extins al managementului strategic în domeniul sustenabilității, care include metode deja testate și implementate pe piață în ceea ce privește obligațiile de raportare, cât și concepte noi. Unul dintre acestea este „green index”, care permite comparații standardizate între companii, dar și modele de alocare a emisiilor de carbon la nivelul serviciilor și produselor unei firme.

„Suntem printre primii care adresează nevoia de integrare a principiilor ESG în structura managerială și economică a firmelor prin servicii cu suport digital inovator, ceea ce creează o mare oportunitate de piață. Colaborarea cu Crayon va aduce multă consistență efortului nostru de construire a unui business coerent la nivel global. Pachetele noastre de implementare, care conțin consultanță, educație și software, precum și maturitatea experților noștri, creează premisele acestei construcții și contribuției noastre la un succes comun”, spune George Crețu, CEO, EnterTeq Software.

Platforma EnterTeq rezolvă probleme legate de colectarea și procesarea datelor, prin utilizarea unor module de machine learning care captează și alocă rațional datele necesare efectuării măsurătorilor. În plus, ajută la rezolvarea unor provocări existente la nivelul raportării, permițând gestionarea rapoartelor după toate standardele existente: GRI, EFRAG, IFRS, GHG Protocol, etc.

EnterTeq are oportunitatea să devină un lider în materie de integrare a instrumentelor privind ESG, iar Crayon a integrat în politicile sale diferite strategii de sustenabilitate, proces care nu ar fi fost posibil fără expertiza și consultanța oferită de specialiștii în domeniu. Odată cu această colaborare, clienții celor două companii vor beneficia de un sprijin dinamic, digital, astfel încât să poată participa activ la transformarea economică și socială legată de sustenabilitate și să își administreze profesionist și responsabil politicile de management privind integrarea principiilor în genetica organizației.

Pentru dezvoltarea platformei G.U.E.S., EnterTeq a beneficiat de un suport financiar din partea unor țări precum Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Mecanismului Financiar Spațiul Economic European (SEE) și Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul unui program de dezvoltare a IMM-urilor din România. Granturile reprezintă contribuția Islandei, Liechtensteinului și  Norvegiei pentru o Europă mai verde, competitivă și incluzivă.