IT Efficiency / Sustainability — February 22, 2024 at 12:04 pm

Schneider Electric a depășit obiectivele de sustenabilitate pentru 2023 și își menține poziția de lider în ratingurile ESG

by

Schneider Electric și-a comunicat rezultatele pe 2023 în materie de impact asupra sustenabilității, ca parte a rezultatelor sale financiare pentru întregul an. Scorul Schneider Sustainability Impact pentru 2023 a depășit așteptările, ajungând la 6,13 din 10 și depășind obiectivul inițial al companiei, de 6 din 10 la sfârșitul anului. Schneider Electric a fost, de asemenea, recunoscută ca fiind compania cea mai performantă în ratingurile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), pe tot parcursul anului.

English version

Schneider Electric outperforms 2023 sustainability targets and maintains its leadership in ESG ratings.jpgPerformanța puternică a Schneider Electric se remarcă în cel mai de succes an înregistrat – servind la evidențierea importanței acțiunii colective pentru decarbonizarea operațiunilor comerciale și a lanțurilor valorice, pentru a evita cele mai grave efecte ale încălzirii globale și pentru a accelera tranziția către o lume mai curată.

La trei ani de la debutul programului Schneider Sustainability Impact (SSI), soluțiile Schneider Electric pentru electrificare, digitalizare și automatizare continuă să reducă emisiile de carbon ale clienților, cu 112 milioane de tone economisite și evitate doar în 2023. De asemenea, s-au făcut progrese mari în transformarea lanțului de aprovizionare al Schneider Electric. Emisiile de carbon de la primii 1.000 de furnizori ai Schneider Electric au scăzut cu 27% – progres semnificativ în comparație cu reducerea de 10% realizată în 2022 – iar 21% dintre cei mai strategici parteneri din lanțul de aprovizionare ai companiei au îndeplinit standardele corecte de muncă ale Schneider Electric.

Eforturile din cadrul companiei de a acționa în mod responsabil cu resursele înseamnă că 63% din ambalajele produselor Schneider Electric sunt acum fără plastic de unică folosință și fabricate din carton reciclat. Angajamentul de lungă durată al companiei de a reduce decalajul de acces la energie a avansat, de asemenea, în ritm susținut, cu 46,5 milioane de oameni accesând acum energie electrică curată și fiabilă datorită inițiativelor Schneider Electric din întreaga lume. De asemenea, peste 578.000 de oameni învață noi abilități pentru a răspunde nevoilor energetice viitoare ale comunităților lor.

În ceea ce privește ratingul extern ESG, Schneider Electric și-a menținut statutul de lider în sustenabilitate în Dow Jones Sustainability Index (DJSI) și în lista Corporate Knights Global 100 Most Sustainable Corporations in the World pentru al 13-lea an consecutiv și a obținut un scoruri mari de la Moody’s Analytics, CDP și EcoVadis cu o medalie de platină.

Toate aceste realizări sunt incluse în planurile de stimulente salariale pe termen scurt și lung ale companiei, subliniind angajamentul companiei față de performanța sustenabilă.