Financiar-Bancar — February 23, 2024 at 12:58 pm

Consultantul Robo lansat în România

by

Revolut a lansat Consultantul Robo pe piața locală. Fie că vor să își protejeze fondurile de inflație, că vor să-și sporească averea sau să strângă fonduri pentru achiziții importante sau pensie, clienții vor fi ajutați de Consultantul Robo să economisească timp și să automatizeze investițiile, pornind de la nevoile și obiectivele lor investiționale.     

Robo-Advisor-RevolutConsultantul Robo asigură un management continuu al portofoliului și ajută clienții să investească într-un portofoliu divers. Noul produs este avantajos pentru utilizatorii care nu au timp să investească frecvent sau au o experiență limitată în acest domeniu.

Disponibil din secțiunea de Investiții din aplicație, consultantul propune mai multe recomandări utilizatorilor pe baza profilului lor personal stabilit după ce aceștia răspund la mai multe întrebări legate de obiectivele lor financiare și toleranța la risc.

Odată ce un client depune bani în portofoliu, consultantul îi investește automat pe piață și monitorizează și gestionează continuu portofoliul clientului, în funcție de tipul de recomandare pentru care a optat. Suma minimă a investiției inițiale pentru a avea acces la serviciile consultantului robotizat este de 100 EUR. De asemenea, serviciul presupune și o taxă anuală de administrare a portofoliului de 0,75% din valoarea portofoliului, percepută în fiecare lună.

Clienții pot configura transferuri recurente către portofoliul lor constituit conform recomandării consultantului și în acest fel își vor putea mări portofoliul cu o frecvență predefinită, ajutându-i să investească în mod regulat și să reducă impactul volatilității prețurilor pe termen scurt.

Consultantul Robo va reechilibra automat portofoliile clienților în funcție de performanța activelor din portofoliu și va efectua revizuiri periodice pentru a menține toleranța la risc a  clienților și a atinge obiectivele setate pentru portofoli.