Securitate — February 28, 2024 at 10:59 am

Cu WithSecure Elements Rollback, acum puteți întoarce timpul

by

WithSecure Rollback adaugă un nivel suplimentar de protecție soluției Elements EPP în cazul rar în care componentele protecției dvs., inclusiv mecanismele pe care deja le furnizează compania Infodesign prin Elements EPP, cum ar fi DeepGuard, DataGuard, Controlul Aplicațiilor și altele, nu pot preveni un atac reușit. Să analizăm mai detaliat.

InfodesignFuncția Rollback vă permite să restaurați fișierele și setările originale pe un dispozitiv după un atac malware. Practic, dacă ceva reușește să pătrundă pe PC-ul sau serverul unei companii și începe să facă rău, puteți întoarce timpul și să resetați sistemul de fișiere și registriy. Aceasta este diferită de recuperarea dintr-o copie de rezervă și, de asemenea, se întâmplă mult mai ușor, rapid si chiar automat.

Detalii Elements EPP

Cum funcționează?
Când un utilizator deschide o aplicație pe computerul său, Elements EPP verifică WithSecure Security Cloud pentru a confirma faptul că aplicația este cunoscută și aprobată.

Dacă aplicația este cunoscută că este dăunătoare, ea este blocată imediat. Dacă se știe că este sigură, poate fi pornită imediat. Dar este un al treilea tip – necunoscut – aplicația este permisă să pornească, dar agentul EPP monitorizează activitatea ei, urmărind toate modificările pe care aplicația le face în sistemul de fișiere și în registry.

Dacă aplicația începe să facă lucruri de tip malware, Elements EPP o închide și toate modificările făcute în sistemul de fișiere și în registry sunt anulate.

Până acum, totul bine – nu-i așa? Dar ar fi o mare situație pentru utilizator, dacă acest lucru ar fi realizat după o alertă de tip fals pozitiv și toata munca pe care a făcut-o în aplicație ar fi ștearsă. Nu vă faceți griji – suntem aici pentru voi.

Toate datele și modificările eliminate în timpul revenirii sunt stocate într-o zonă de carantină, astfel încât, dacă după o investigație se depistează un rezultat autentic fals pozitiv, revenirea poate fi anulată și toate modificările pot fi restaurate.

Când poți începe să o folosești?
Aveți deja acces la funcția Rollback prin cea mai recentă actualizare a agentului Elements EPP (în prezent v23.5) pentru dispozitivele finale – puteți lua legătura cu noi dacă aveți nevoie de ajutor la configurări si detalii despre funcționalitate.

Cât costă funcția rollback?
Funcția nu costa nimic, a fost inclusa in toate licențele Elements EPP, daca aveți o licență activă, puteți folosi funcția imediat.

Daca nu folosiți deja soluția Elements, este foarte ușor de testat, intrați pe linkul și solicitați un demo.