Business — February 29, 2024 at 4:40 pm

Early Game primește undă verde pentru lansarea celui de-al doilea fond de venture capital

by

Ieri, 28 februarie 2024, Comitetul de Investiții desemnat de Guvernul României pentru Fondul de Fonduri de capital de risc (Recovery Equity Fund), parte din Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României, cofinanțat de către Uniunea Europeană prin NextGeneration EU, a aprobat o importantă tranșă de finanțare pentru noul fond de investiții Early Game Ventures II.

Gestionat de către European Investment Fund (EIF), instrumentul de capital de risc al PNRR finanțează investiții în întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie și proiecte de infrastructură.

Acesta este un moment important din etapa de prelansare a celui de-al doilea fond de investiții administrat de echipa Early Game Ventures (EGV). Semnarea acordurilor de contribuție dintre EIF și administratorii EGV va avea loc în perioada imediat urmatoare. Tot în aceasta etapă, administratorii Early Game Ventures II vor semna acordurile de finanțare cu ceilalți investitori din mediul privat.

Cea de a doua generatie a fondului Early Game Ventures va continua strategia de investiții în tehnologie a primului fond, care a beneficiat de o contribuție prin instrumentul financiar de equity finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și care a încheiat perioada principală de investiții. Fondul I este în continuare activ dar va face investiții doar în companiile pe care le deține în portofoliu. Toate investițiile noi vor fi realizate din cele 60 milioane de euro ale Fondului EGV II.

cristian munteanu„Ne onorează încrederea cu care am fost din nou învestiți de EIF, pe baza rezultatelor înregistrate cu primul fond de venture capital. Pentru ecosistemul de startup-uri din România și din regiune, această nouă validare a profesionalismului echipei EGV este o garanție că suntem un partener de investiții care înțelege obiectivele echipelor de fondatori, provocările cu care se confruntă și care îi sprijină să își atingă potențialul maxim în business”, concluzionează Cristian Munteanu, Fondator și Managing Partner EGV.

Recent, EGV l-a cooptat în echipă pe Florin Vișa, expert cu 24 de ani de experiență în investiții private equity, venture capital, M&A și corporate finance în Europa Centrală și de Est.

DanCalugareanuDan Călugareanu își continuă activitatea de investitor profesionist în ambele fonduri administrate de Early Game, contribuind cu experiența sa de antreprenor, business angel și mentor la dezvoltarea întregului ecosistem. Înainte de a deveni Partener la Early Game, Dan Călugareanu a fost Chairman al Tech Angels, cea mai mare organizație de business angels din România și și-a investit capitalul propriu în multe startup-uri românești early stage.

Radu Stoicoviciu, unul dintre cei mai recunoscuți profesioniști din domeniul tranzacțiilor M&A, își va continua activitatea în cadrul primului fond Early Game. Cu o carieră de 25 de ani la PwC unde, în ultimii 10 ani a condus eforturile de M&A ale firmei în Europa Centrală și de Sud, Radu Stoicoviciu a fost implicat în peste 200 de tranzactii majore. Experiența lui este foarte valoroasă în managementul exiturilor pe care Early Game le are în plan.

Imagine1Imagine2