EDUCATIE / JOB, IT support — March 4, 2024 at 3:27 pm

Cursuri IT gratuite pentru refugiații ucraineni, de la SoftServe și Consiliul Național Român pentru Refugiati

by

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții IT din regiune, lansează a doua ediție a programului EmpowerU în România. Alături de Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), SoftServe va oferi refugiaților ucraineni fără cunoștințe în IT acces gratuit la cursul Find Your Place in IT, format din 6 module introductive în limbaje de programare.

English version

EmpowerUCursul, creat de SoftServe Academy, se va derula pe parcursul a 8 săptămâni și este disponibil gratuit în limita a 35 de locuri. Acesta va fi predat în limba ucraineană. Cei interesați se pot înscrie online, completând formularul disponibil pe site-ul SoftServe, până pe 8 martie.

Prin SoftServe Academy, compania oferă soluții de învățare celor care sunt la început de drum în IT – studenți, juniori și persoane care doresc reconversie profesională.

Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să fie cetățeni ucraineni refugiați în România, să fi absolvit cel puțin învățământul liceal, să dispună de un laptop sau computer  cu acces la Internet și să aibă o înțelegere de bază a limbii engleze. Cursul are loc în intervalul 25 martie – 24 mai, constă în 16 sesiuni, fiecare cu o durată de 2 ore, ce vor avea loc de două ori pe săptămână. În plus, cursanților li se recomandă alocarea altor 2 ore pe săptămână pentru a finaliza sarcinile practice și pentru studiu individual.

Participanții vor fi selectați de către experții SoftServe Academy în funcție de criteriile prezentate și de motivația descrisă în formularul de înscriere. La finalizarea programului, aceștia vor dobândi cunoștințe de Java, HTML&CSS, analiză de date și testare.

Dorina Itu„Reconversia profesională este posibilă la orice vârstă. Trebuie doar să ai determinare și să cauți sprijinul și resursele de învățare potrivite. Experții SoftServe sunt 100% dedicați misiunii de a transforma în realitate visul cursanților de a învăța IT și de a le ghida efortul pentru următorul pas, o carieră în IT,” declară Dorina Itu,  Country Learning and Development Manager, SoftServe România.

EmpowerU este un program global dedicat educației grupurilor vulnerabile, lansat în 2023 în 7 țări: Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România. La prima ediție, derulată anul trecut în România, 20 de refugiați ucraineni fără cunoștințe IT au participat la cursul organizat de SoftServe.
La nivel global, mai mult de 400 de persoane au participat la proiectele EmpowerU – grupurile deservite variind de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități sau mame adolescente.