Financiar-Bancar, Securitate — March 7, 2024 at 7:29 am

Cleafy recurge la AI ca să ajute băncile în scop de protecţie

by

Cleafy, companie de prevenţie a fraudelor şi securitate informatică, a lansat o nouă tehnologie de clasificare, detectare şi răspuns proactiv la noile variante de malware în timp real, în scopul rezolvării unei probleme care devine tot mai ameninţătoare.

Malware Detected Warning ScreenMembrii echipei Cleafy au explicat că noile variante de malware rămân adesea nedectate de soluţiile tradiţionale de securitate, permiţând infractorilor să exploateze vulnerabilităţi şi să lanseze atacuri care rămân nedetectate. Aceste variante sunt distribuite pe numeroase canale, inclusiv ca ataşamente e-mail, site-uri web compromise şi tentative de phishing.

Noul update de produs vine ca rezultat al unei recente injecţii de numerar efectuate de firma United Ventures şi este primul dintr-o serie de lansări noi planificate pentru lunile următoare.

Cleafy poate detecta acum malware în timp real şi clasifica noi variante de malware în decurs de secunde, astfel accelerând dramatic procesele tradiţionale care durau săptămâni de zile.
Platforma Cleafy detectează şi combină semnale din interiorul aplicaţiilor mobile şi web sau din cadrul ecosistemului dispozitivelor şi al reţelei, oferind vizibilitate completă asupra canalelor digitale.

Conform lui Matteo Bogana, CEO Cleafy, platforma Cleafy a fost construită cu gândul la ecosistemul bancar. Mecanismele AI în timp real ale platformei furnizează un răspuns rapid la noile variante de malware, permiţând băncilor să-şi protejeze automat clienţii, fără să-şi întrerupă activitatea. Mai mult, soluţia oferă analiştilor informaţiile necesare pentru înţelegerea naturii şi capabilităţilor malware-ului detectat, alături de sugestii de reguli de răspuns pentru conservarea unei poziţii optime de securitate.

Tehnologia AI Cleafy se bazează pe opt ani de culegere de date telemetrice malware. Acest fapt furnizează firmei o bună capacitate de înţelegere a comportamentelor malefice, ceea ce îi permite să o ia înaintea ameninţărilor emergente şi să furnizeze soluţii proactive de securitate robuste.

Soluţiile Cleafy sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks.