Constructii/Imobiliare, Evenimente — March 12, 2024 at 1:50 pm

The PropTech Map, primul raport elaborat dedicat start-up-urilor românești care inovează în industria imobiliară

by

Proptech România a lansat în cadrul evenimentului Romanian Protech Awards primul raport elaborat care mapează start-up-urile și produsele de tehnologie digitală românești dedicate pieței imobiliare. Raportul a fost realizat împreună cu Activize, partenerul de startup market intelligence, cu scopul de a identifica dimensiunea acestei piețe și perspectivele sale de dezvoltare.

Raportul include 129 de start-up-uri românești, împărțite în 7 categorii specializate, precum finanțe și investiții, instrumente inteligente pentru construcții, productivitate, brokeraj și marketing, managementul proprietăților și digitalizarea spațiilor cu realitate augmentată/virtuală.

De asemenea, în raport se regăsesc o serie de tendințe și provocări ale acestei pieței în contextul fluctuațiilor economice, dar și a unor norme legislative europene care influențează industria imobiliară, precum măsurile legate de mediu și reducerea amprentei de carbon, eficiența energetică a clădirilor sau implementarea criteriilor ESG.

În baza anunțurilor publice, raportul estimează că start-up-urile românești proptech au atras în perioada 2021-2024 investiții de aproximativ 15,6 milioane de euro.

Pe lângă lansarea raportului The PropTech Map, PropTech România a premiat în cadrul evenimentului Romanian PropTech Awards cele mai inovatoare start-up-uri proptech din România, care s-au remarcat prin creativitate și excelență în valorificarea tehnologiei pentru transformarea sustenabilă a industriei imobiliare.

Romanian PropTech AwardsPremiile au fost oferite companiilor:

sigtree Technologies – Cea mai bună platformă de management a activelor
Bright Spaces – Cea mai bună utilizare a gemenilor digitali 3D pentru lumea construită
AiVA – Revoluționarea localizării inteligente folosind inteligența artificială vizuală
Milluu – Cel mai bun marketplace digital de inchirieri
REBS – Cel mai bun instrument de productivitate pentru agențiile imobiliare
Bobnet – BOB Concierge – Cea mai bună soluție pentru managementul rezidențial automatizat
TechBolide – Furnizarea celor mai bune produse și servicii, respectând principiile economiei circulare.

Raportul  complet The PropTech Map poate fi descărcat pe www.proptech.ro.