NEW TECHNOLOGY — March 14, 2024 at 2:57 pm

Binance Research – capitalizarea totală a pieței cripto crește cu 40%, BTC se apropie de recordul istoric

by

Binance Research prezintă tendintele lunii în cripto, iar februarie 2024 a fost o lună excepțional de puternică pentru criptomonede, cu o creștere de 40% a capitalizării totale de piață.

Binance KTCLansarea ETF-urilor cu Bitcoin spot în SUA, în ianuarie, a fost un succes până acum, continuând să atragă capital către piața criptomonedelor. Analiza datelor privind fluxul ETF din februarie dezvăluie un aflux net consistent de peste 4,9 miliarde de dolari, ieșirile Grayscale înregistrând scăderi notabile, comparativ cu ianuarie. În săptămânile următoare, piața se așteaptă să se concentreze pe potențialele ETF-uri cu Ethereum spot, deși aprobarea lor rămâne incertă.

Toate cele 10 criptomonede de top au înregistrat câștiguri notabile ale prețurilor în februarie, reflectând tendința ascendentă a pieței. DOGE, BTC și ETH au fost în frunte cu câștiguri lunare de 46%, 45,5% și, respectiv, 44,5%. Apetitul speculativ crescut indus de condițiile de piață optimiste tinde să beneficieze monedelor meme, așa cum se vede în performanța principală a prețului lui DOGE și alte monede populare, cum ar fi SHIB, BONK, PEPE și WIF.

BTC a rămas în centrul atenției, încheind luna la un nivel de preț de 62.500 de dolari, la doar 10% distanță de maximul istoric de 69.000 de dolari.

Finanțe descentralizate (DeFi)

Pe măsură ce piața generală a crescut, valoarea totală blocată (TVL) în DeFi a cunoscut, de asemenea, creșteri semnificative pe parcursul lunii februarie, închizând-o cu un câștig lunar de 50%. Printre primele 10 lanțuri ca TVL, Ethereum a fost deosebit de solid, cu o creștere de 57%, în timp ce restul au înregistrat câștiguri mai modeste, cuprinse între 20% și 30%.

De remarcat, volumul de tranzacționare al derivatelor DeFi a înregistrat un nou maxim lunar istoric de 208 miliarde de dolari, o creștere de 62% față de ianuarie. Această creștere a volumului de tranzacționare al derivatelor nu numai că semnifică revenirea activității de speculație pe piață, dar reflectă și creșterea infrastructurii derivatelor DeFi în ultimii ani.

Piața NFT a rămas relativ stabilă pe tot parcursul lunii februarie 2024, volumul lunar de tranzacționare crescând cu 3,3% față de ianuarie, la 1,23 miliarde de dolari. Pandora, prima colecție NFT care folosește standardul ERC404, pare să fi atras atenția. Lansată pe 2 februarie, aceasta a încheiat luna cu un volum de vânzări de 147 de milioane de dolari, cel mai mare dintre toate colecțiile. ERC404 este un standard experimental neoficial de token care își propune să combine caracteristicile tokenurilor fungibile și ale NFT-urilor.

În ceea ce privește volumele vânzărilor de NFT pe principalele blockchain-uri, Ethereum a înregistrat o creștere de 55% în februarie, în timp ce Bitcoin a înregistrat o scădere de 10%, continuând încetinirea din ianuarie. Polygon a inversat o mare parte din creșterea sa de volum din luna precedentă, închizând luna februarie cu o scădere lunară de 70%.