EDUCATIE / JOB — March 18, 2024 at 4:03 pm

Orange România susține competițiile naționale de securitate cibernetică

by

Orange România s-a implicat în dezvoltarea, organizarea și susținerea celor mai importante competiții naționale de securitate cibernetică. Cu scopul de a contribui la formarea viitorilor specialiști în securitate cibernetică, domeniu cu un deficit de peste 347.000 de angajați la nivel european în 2023, Orange este partener strategic pentru: Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC), UNbreakable România, DefCamp și prima ediție a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică (OSC).

image002Prin eforturile Orange și ale partenerilor instituționali și privați, anul trecut peste 3.300 de tineri s-au înscris în competițiile din România.

În același timp, experții companiei au sprijinit, prin programul Orange Fab, dezvoltarea start-up-ului CyberEdu, o platformă ce conține numeroase resurse educaționale și laboratoare practice, atât pentru începători, cât și pentru specialiști care vor să dobândească sau să-și îmbunătățească competențele în această arie de activitate.

De la lansarea platformei în 2020 și până în prezent, aproximativ 20.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a avea acces la materiale de pregătire în securitatea cibernetică. Statisticile arată, însă, că nevoia de talente este mult mai mare.