Securitate — April 1, 2024 at 9:31 pm

Kaspersky stabilește recorduri, obținând locul I în 93 de teste independente – rezultate TOP3 metric

by

În 2023, produsele Kaspersky dețineau poziția de lider în clasamentul TOP3 metric. Pe parcursul anului, Kaspersky a participat la 100 de teste și recenzii independente, produsele sale fiind numărul 1 în 93 de teste și clasându-se în TOP3 în 94, obținând cel mai bun rezultat din toți anii.

2013-2023Valoarea TOP3 reflectă succesul unui furnizor în testele comparative independente în timpul anului calendaristic. Acest lucru înseamnă că expertiza tehnologică a unei companii poate fi evaluată și pot fi urmărite calitatea și eficacitatea tehnologiilor și soluțiilor implementate. Această abordare, bazată pe agregarea rezultatelor de la o mulțime de laboratoare de testare respectate, cum ar fi AV-Comparatives, AV-TEST, SE Labs și altele, oferă o evaluare cuprinzătoare care transcende rezultatele testelor individuale, facilitând identificarea adevăratelor capacități ale companiei, îmbunătățirea continuă și puterea de inovare a acesteia.

În ceea ce privește soluțiile pentru consumatori, una dintre principalele realizări ale Kaspersky este câștigarea premiului „Produsul anului” de la Institutul independent de testare AV-Comparatives, doborând un record pentru cea mai premiată companie de securitate cibernetică din industrie. Kaspersky Standard, planul principal al noului portofoliu Kaspersky Consumer, a fost recunoscut pentru că a primit cel mai înalt premiu Advanced+ în toate cele șapte teste și a demonstrat cea mai bună combinație de protecție, performanță și rezistență la fals pozitive.

În plus, Kaspersky Plus pentru Windows a depășit Endpoint Security: Home 2023 de la SE Labs, obținând cea mai mare evaluare a preciziei totale de 100% (TOP1) în toate cele patru teste ale anului. Între timp, Kaspersky Safe Kids a primit Certificarea de control parental de la AV-Comparatives pentru blocarea a cel puțin 98% din site-urile pornografice cu zero fals pozitive pe site-uri prietenoase pentru copii și fără erori grave nerezolvate.

Soluțiile Kaspersky au primit și șapte premii anuale „BEST 2023” de la AV-TEST. În special, Kaspersky Plus pentru Mac a fost recunoscut drept „Best MacOS Security 2023 for Consumer Users” pentru prima dată, cu rezultate perfecte în testul de securitate pe parcursul unui an întreg. Kaspersky Standard, Kaspersky Endpoint Security și Kaspersky Small Office Security au câștigat premiul „Advanced Threat Protection 2023” pentru protecția excepțională împotriva atacurilor APT care implementează ransomware și fură date. Pe lângă aceste premii, Kaspersky Standard, Kaspersky Endpoint Security și Kaspersky Small Office Security au primit premiul „Best Usability 2023” pentru cele mai scăzute rate de fals pozitive pe parcursul întregului an de testare.

Kaspersky Standard, Kaspersky Endpoint Security și Kaspersky Small Office Security au primit cel mai mare punctaj de 6 puncte la toate categoriile, inclusiv protecție, performanță și utilizare, precum și premiul „PRODUS DE TOP” bazat pe rezultatele AV-TEST pentru software-ul antivirus Windows pentru utilizatorii soluțiilor pentru casă și business. Procesul de testare include două scenarii de apărare cu soluții provocatoare împotriva unor amenințări reale și comune, 5 scenarii de măsurare a performanței și evaluări pentru fals pozitive.

În ceea ce privește evaluările soluțiilor corporative, Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert (KEDRE) a fost recompensat de testul Endpoint Prevention & Response (EPR) de la AV-Comparatives pentru obținerea unui scor cumulat de 100% Active Response și a câștigat recunoașterea drept „Lider strategic”.

Soluția a fost, de asemenea, distinsă cu certificarea AV-TEST Approved Advanced Endpoint Detection and Response pentru că a dat dovadă de o acoperire impresionantă și a generat analize valoroase. Studiul a implicat o serie de atacuri red team care au replicat tactici ale grupărilor Hafnium și Lazarus. Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert a demonstrat acoperirea completă în Scenariul 1 și a detectat 29 din 30 de tactici în Scenariul 2. În plus, soluția a fost recunoscută de SE Labs în testul Enterprise Advanced Security (EDR) prin atingerea nivelului Total Accuracy Rating și primirea cel mai mare rating AAA pentru detectarea fiecăruia dintre cele 16 atacuri vizate fără fals pozitive.

În plus, Kaspersky Endpoint Security for Business și Kaspersky Small Office au primit evaluări AAA în toate cele patru teste comparative Enterprise Endpoint Protection 2023 ale SE Labs. În plus, ambele produse au primit TOP1 în 3 din 4 teste în parametrul Total Accuracy Rating. O altă realizare este evaluarea Anti-Tampering realizată de AV-Comparatives, care a confirmat că soluția Kaspersky Endpoint Security are cea mai mare rezistență la atacurile de manipulare, capabilă să ofere securitate sistemului și datelor unui utilizator fără întârzieri.