Evenimente — April 2, 2024 at 4:55 am

AGERPRES 135: Era AI, inovații și provocări digitale în jurnalismul contemporan

by

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a organizat, în data de 27 martie 2024, cu ocazia aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea primei agenţii de presă române, conferinţa “AGERPRES 135: Era AI, inovații și provocări digitale în jurnalismul contemporan”, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” din București.

agerpres-logo_normal-ro-tagConferința a fost completată de o expoziţie fotografică cu imagini de la cele mai importante evenimente de unde AGERPRES a transmis, fotografii de arhivă, cu o reală valoare istorică. Cu sprijinul Romfilatelia, a fost prezentat și un produs filatelic dedicat aniversării AGERPRES.

Conferința a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, iar vernisajul şi prezentarea produsului filatelic, în foaierul aulei.

Din 1889, Agenţia Naţională de Presă scrie istorie în fiecare zi. Zeci de corespondenţi au transmis de-a lungul anilor de la evenimente din ţară, dar şi de peste hotare, agenţia adunând milioane de relatări din toate domeniile şi colectând mărturii prin peste 4,5 milioane de fotografii care prezintă lumea şi viaţa aşa cum sunt.

Totodată, agenția rămââne principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES continuă să actualizeze lumea şi să ofere informaţii echilibrate, cu caracter imparţial.