Internet/Telecom — April 4, 2024 at 4:10 pm

Xiaomi 14 expune tradițiile românești, într-un proiect de conținut realizat de expertul în fotografie Niklas Stadler și exploratorul urban Ana Țepuș

by

Sub umbrela Lens to Legend, Xiaomi, unul dintre liderii globali în domeniul smartphone-urilor, prezintă tradițiile românești, într-un proiect unic de conținut vizual realizat în colaborare cu experți globali în fotografie, influenceri urbani și reprezentanți moderni ai folclorului.

Xiaomi 14 1Niklas Stadler, fotograf profesionist Leica și creator de conținut vizual, alături de ghidul și influencer-ul local Ana Țepuș, documentează folclorul românesc și costumele tradiționale, alături de Ansamblul Doinița, o tânără și talentată echipă reprezentantă a folclorului, parte a Casei de Cultură a Studenților din București.

Gazda proiectului este Palatul Mogoșoaia, spațiu istoric ridicat în stil Brâncovenesc și unul dintre cele mai populare obiective turistice de lângă București, iar conținutul va fi disponibil pe paginile de Facebook și Instagram ale Xiaomi România.

Niklas Stadler folosește, pe tot parcursul procesului de creație, noul flagship cu performanță înaltă de captură foto și video Xiaomi 14 – cel mai recent rezultat al parteneriatului dintre Xiaomi și Leica, companii ce au revoluționat împreună industria imagistică mobilă, parte a colaborării ce a debutat în 2022.

„Colaborarea dintre Xiaomi și Leica deschide o nouă eră a imaginilor produse cu un smartphone, prin convergența dintre tehnologia de ultimă oră și meșteșugul atemporal. Astăzi poți obține performanțe inegalabile ale camerei în modele de smartphone compacte, iar smartphone-ul îți permite, să produci conținut chiar și mai autentic. In fotografierea cu mobilul, nu mai există obstacolul unei camere de dimensiuni mari între fotograf și model. Prin urmare, poți obține expresii faciale și mai autentice și un limbaj corporal mai relaxat. Ceea ce am văzut în România a fost cu adevărat memorabil. Clădirea palatului, asociată cu aceste ținute tradiționale și dansuri uimitoare, au produs o experiență unică de captat în detaliu pe lentilă. În dansuri am remarcat părți ale valsului vienez, dar și mișcări foarte diferite, care păreau cu siguranță mai dificile decât versiunea austriacă.” declară Niklas Stadler.

Xiaomi 14 4Xiaomi 14, proiectat cu lentile optice Leica Summilux, dispune de o configurație completă cu trei camere, pentru o experiență fotografică bine echilibrată, acoperind o gamă focală extinsă de la 14mm la 75mm.
Obiectivul optic are o deschidere mare, f/1.6, și o performanță optică excelentă – acesta nu doar captează suficientă lumină în medii cu lumină scăzută, dar oferă și o reproducere remarcabilă a culorilor, contrast și rezoluție de calitate. Obiectivul aduce și o îmbunătățire semnificativă a vitezei de captare a imaginii. Diafragma actualizată ƒ/1.6 permite noului Xiaomi 14 să obțină aceeași luminozitate a imaginii, cu un timp de expunere mai scurt, funcționalitate utilă pentru surprinderea momentelor rapide.

Senzorul de imagine Light Fusion 900 oferă o gamă dinamică de până la 13,5 EV. Mai mult, rezoluția camerei ultra-wide Leica de 14 mm a fost crescută la 50 MP, oferind în același timp apreciata lentilă telefoto flotantă Leica de 75 mm, cu o distanță minimă de focalizare de doar 10 cm.

Recent, Xiaomi și Leica Camera AG au anunțat înființarea Xiaomi x Leica Optical Institute. Stabilirea acestui institut marchează o piatră de hotar importantă în industria smartphone-urilor. Cu tehnologia optică drept nucleu central, acest institut este menit să reunească o serie de științe interdisciplinare integrate, inclusiv imagistica digitală și tehnologiile AI.