Internet/Telecom, Networking — April 10, 2024 at 2:36 pm

Orange România monitorizează calitatea rețelei cu soluția Infosim StableNet implementată de Datanet Systems

by

Adăugarea constantă a unui număr tot mai mare de noi clienți și creșterea accelerată a cererii au pus presiune pe capacitatea rețelei Orange de a furniza în mod constant și fiabil servicii de cea mai înaltă calitate. Pentru a adresa această provocare, Orange România a decis să investească într-o soluția nouă de monitorizare a rețelei care să ofere scalabilitate și să susțină proactiv un nivel ridicat de performanță a rețelei.

Imagine articol DNS OrangeÎn plus, Orange dorea să ofere clienților săi de business acces la indicatorii de performanță ai serviciilor agreate prin SLA, prin intermediul unui portal dedicat. După analiza mai multor soluții pentru managementul rețelei, Orange România a optat pentru platforma Infosim StableNet, alături de expertiza tehnică și suportul Datanet Systems, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții și sisteme IT&C complexe din România și membru al grupului Soitron.

Personalizare avansată și automatizare

Infosim StableNet combină într-o singură platformă multiple funcționalități de configurare, inventariere, monitorizare performanță și evaluare erori. Ca bază pentru procesul de monitorizare, proiectul a implicat configurarea proceselor de descoperire și inventariere pentru toate echipamentele, în funcție de rolul alocat în rețea. Datanet Systems a integrat soluția StableNet cu alte aplicații utilizate de Orange pentru a prelua datele specifice de monitorizare ale echipamentelor de rețea și a verifica dacă serviciile funcționează corespunzător în cazul unei incidente sau a unor intervenții tehnice (migrări, adăugarea de echipamente, schimbare de configurare etc.).

De asemenea, soluția a fost customizată și pentru a detecta și corecta rapid disfuncționalitățile din rețea pe baza instrumentelor automate de analiză a cauzelor și gestionare a erorilor. Astfel, sunt identificate cauzele care afectează nivelul de performanță al rețelei și inițiate măsurile necesare pentru înlăturarea acestora și evitarea congestiilor. Datele generate sunt preluate și în cadrul portalului pentru clienți, pentru verificarea în regim self-service a calității serviciilor contractate

Daniel Tichiu, IP Network Engineer, Orange România, afirmă că a „optat pentru Infosim StableNet datorită funcționalităților avansate pe care le oferă, atât pentru echipele de design, cât și pentru cele operaționale. Este o soluție multivendor, astfel putem vizualiza într-o singură aplicație indicatorii de performanță pentru toate echipamentele din rețea, indiferent de furnizor. La nivel operațional, soluția include multiple opțiuni de automatizare care permit o monitorizare eficientă a echipamentelor, precum și adăugarea sau ștergerea acestora. Totodată, sistemul trimite automat pe email diverse alerte și rapoarte create în funcție de cerințele fiecărui utilizator sau departament.”

Servicii mai bune pentru clienții Orange

Prin implementarea Infosim StableNet, Orange România a obținut o platformă performantă de monitorizare și management a întregii rețele, precum și indicatorii de calitate ai serviciilor necesari în relația cu clienții finali. Soluția ajută Orange să mențină și să îmbunătățească permanent calitatea serviciilor de rețea mulțumită accesului aproape în timp real la indicatorii de performanță. Deoarece compania monitorizează atent starea de sănătate a rețelei și identifică proactiv orice posibilă degradare, clienții Orange beneficiază întotdeauna de servicii la un nivel optim de calitate. De altfel, clienții pot accesa aceste date în regim self-service printr-un portal dedicat.

Totodată, facilitățile de automatizare din Infosim StableNet simplifică modul de lucru, deoarece administratorii de rețea nu trebuie să facă micro management la configurarea echipamentelor și porturilor și, totodată, pot desfășura audituri în rețea pentru verificarea oricăror neconformități în configurări. Aceasta înseamnă o economie semnificativă de timp pentru întreaga echipă de administrare.

Datanet Systems partener oficial Infosim în România

Infosim StableNet este una dintre cele mai performante platforme de „network and services management” care integrează funcționalități de descoperire, inventariere, configurare și troubleshouting. Soluția are un nivel ridicat de automatizare și funcționează cu orice echipamente de rețea, independent de marca acestora, fiind ideală pentru mediile multi-vendor. Infosim StableNet este disponibilă în multiple versiuni comerciale, atât on-premises cât și cloud. Datanet este, de  aproape 14 ani, cel mai important partener Infosim din România, având finalizate multiple proiecte de gestionare a rețelor de mari dimensiuni, cu mii de echipamente monitorizate.

Datanet Systems are atât competențele cât și și experiența necesară pentru garanta implementarea cu succes a soluției Infosim în orice scenariu de utilizare. Serviciile includ  consultanță în alegerea modulelor soluției, designul acesteia, stabilirea optimă a indicatorilor de performanță monitorizați, instalare, configurare, integrare, până la revalorificarea licențelor, crearea de template-uri de configurații și personalizarea de alerte și tablouri de bord.

Pentru mai multe informații tehnice și comerciale despre soluția Infosim StableNet pecum și despre serviciile livrate de Datnet Systems, contactați-ne la adresa sales@datanets.ro.