Cloud Computing / Edge — April 22, 2024 at 12:41 pm

M247 Europe: Dezvoltarea Inteligenței artificiale alimentează investițiile în centre de date

by

M247 Europe, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții tip Data Center și cloud din România, prezent în 26 de țări din întreaga lume, anunță că anul acesta va investi cu prioritate în dotarea centrelor sale de date cu servere GPU, de înaltă performanță, la care se adaugă o nouă gamă de unități centrale de procesare, pentru a sprijini evoluția mediului digital și a îmbunătăți eficiența energetică.

English version

Decizia vine pe fondul evoluției interesului companiilor pentru soluții bazate pe Inteligență Artificială, care necesită o putere de calcul și o capacitate de stocare a datelor superioare. M247 operează circa 10.000 de servere, în aproximativ 31 de locații din întreaga lume.

În ultimii ani, M247 Europe a investit peste 13,5 milioane de euro în infrastructura sa IT, pentru a susține transformarea digitală a clienților, prin soluții sigure de conectivitate și gestionarea datelor. Evoluția susținută a aplicațiilor bogate în conținut a alimentat cererea de spații de stocare localizată și servicii de distribuție date. În acest context, M247 a anunțat o creștere cu 9% a cifrei de afaceri la finalul anului 2023, până la 26,8 milioane de euro.

„Investițiile alocate deja în extinderea capacității centrelor de date au jucat un rol important în evoluția veniturilor M247. Un rol important l-a jucat și atragerea unui număr important de clienți noi, din domenii variate, pe fondul intensificării digitalizării în mediul de business”, a declarat Gherasim Briceag, director financiar M247 Europe.

Martin Ford_CEO M247 International„Anul 2024 va fi dominat de evoluția serviciilor bazate pe Inteligență Artificială. Observăm interes pentru astfel de soluții în toate industriile. Aceste tehnologii și efectele lor sunt încă în fază incipientă, iar noi ne poziționăm în partea de jos a curbei de creștere. Aceste soluții necesită o putere de calcul și o capacitate de stocare a datelor imensă, precum și centre de date de înaltă performanță, cu un consum energetic eficient, adecvat standardelor GPU. M247 Europe se află într-o poziție bună pentru a oferi clienților soluții care să permită dezvoltarea de tehnologii bazate pe Inteligență Artificială”, a declarat Martin Ford, CEO M247 International.

Investițiile M247 din acest an vor viza construirea de noi facilități superioare, concepute pentru a sprijini acest segment de piață, în creștere rapidă. Un aspect esențial vizat este creșterea ponderii energiei regenerabile utilizate în funcționarea centrelor de date.

În 2023, M247 a investit în dezvoltarea capacității centrului de date de înaltă performanță din centrul Bucureștiului. Această direcție de dezvoltarea va continua, pentru a răspunde nevoilor companiilor locale și internaționale, printr-un portofoliu de servicii, de la rack-uri simple, până la suite private de înaltă densitate, plus medii publice și private pentru recuperarea datelor în caz de dezastru, asigurate în centrul de back-up date de la Brașov.

M247 Europe este o companie ITC, cu activitate internațională, cu sediul în România. Compania a înregistrat în ultimii șase ani o creștere constantă a cifrei de afaceri, pe fondul investițiilor în sisteme hardware, software, cloud și rețea.

Soluțiile cloud sunt printre cele mai solicitate servicii, oferind securitate și flexibilitate în gestionarea datelor, la costuri accesibile. Mutarea datelor în cloud a redus costurile companiilor cu energia, precum și nevoia de spațiu și de investiții în infrastructura ITC.