Data Center / Storage — April 24, 2024 at 3:32 pm

Vertiv adaugă noi modele de UPS monofazate cu tensiune globală la portofoliul de litiu-ion care crește rapid

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a prezentat astăzi extensia familiei de UPS-uri  Vertiv™ Liebert® GXT5 Litiu-Ion , online cu dublă conversie, pentru aplicații care funcționează la 5kVA-10kVA Tensiune Globală (GV) (200V-240V; Implicit 230V).

Vertiv_GXT5LI-5-10kva-8000-10KMVRT4UXLNEBC192_Front_High-ResAceastă extindere a liniei Liebert GXT5 Litiu-Ion la 10kVA (de la 1-3kVA) completează și mai mult portofoliul Vertiv de sisteme și soluții UPS cu litiu-ion pentru marginea rețelei. Vertiv acceptă acum comenzi pentru noile modele de 5-10 kVA GV în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și livrează din stocurile curente.

Modelele Liebert GXT5 Litiu-Ion sunt proiectate pentru spațiile mai mici tipice pentru marginea rețelei, cu un design rack/turn convertibil și cu o înălțime în rack de doar 3U (UPS de la 5 kVA până la 10 kVA). Aceste modele GXT5 LI GV includ un cabinet integrat de bypass de întreținere care păstrează spațiul în U suplimentar pentru rack. Toate sistemele UPS Liebert GXT5 Litiu-Ion vin cu o garanție limitată de cinci ani.

Densitatea de putere mai mare a bateriilor litiu-ion permite Vertiv să compacteze mai mult timp de funcționare într-un spațiu mai mic în comparație cu un UPS obișnuit cu baterii cu tehnologie VRLA, iar durata de funcționare poate fi extinsă cu până la opt cabinete externe pentru baterii.

800x600-vertiv_gxt5li-5000mvrt3uxlnebc192_3-4 (1)Cu o performanță îmbunătățită la temperaturi de funcționare mai ridicate și o durată de viață mai lungă, bateriile litiu-ion aflate în componența Liebert GXT5 Litiu-Ion reduc costul total de deținere cu până la 50% în comparație cu soluțiile VRLA. În plus, bateriile litiu-ion durează în mod obișnuit între 8 și 10 ani, comparativ cu aproximativ trei până la cinci ani pentru bateriile VRLA, reducând sau eliminând costul și inconvenientul înlocuirii bateriilor pe durata de viață a UPS-ului.

„Prin această ofertă extinsă, Vertiv este gata să valorifice creșterea rapidă așteptată a bateriilor litiu-ion în centrele de date”, a declarat Karsten Winther, președintele Vertiv în regiunea EMEA. „UPS-ul Liebert GXT5 Litiu-Ion oferă un format compact, versatilitate și întreținere redusă, prezentând o soluție eficientă perfect potrivită pentru locații la distanță, cu suport tehnic minim la fața locului.”

Potrivit Omdia, se așteaptă ca adoptarea bateriilor pe bază de litiu pentru UPS în centrele de date să își continue creșterea rapidă și să domine în curând piața bateriilor UPS, atingând 65% din veniturile globale până în 2030.

Pentru mai multe informații despre familia de UPS-uri Vertiv™ Liebert® GXT5 Litiu-Ion sau alte soluții de alimentare și răcire Vertiv, vizitați  Vertiv.com.