Evenimente, Securitate — May 7, 2024 at 2:47 pm

Kaspersky extinde Global Transparency Initiative lansând Istanbul Transparency Center

by

Kaspersky a deschis noul său Centru de transparență în Istanbul, unde stakeholderii companiei pot afla mai multe despre soluțiile Kaspersky, pot vedea codul sursă sau pot examina rezultatele auditurilor independente. Acest anunț marchează extinderea tot mai mare a Global Transparency Initiative (GTI) a companiei, pe care Kaspersky o dezvoltă din 2018, sporind încrederea în produsele și procesele sale interne și promovând abordarea bazată pe dovezi în ceea ce privește evaluarea securității produselor IT.

gti-update-april-2024-featuredDeschiderea Centrului de Transparență a avut loc la Istanbul, cu participarea fondatorului și CEO-ului companiei, Eugene Kaspersky. Acest Centru va servi ca un sediu pentru partenerii și clienții companiei, precum și pentru autoritățile de reglementare din domeniul securității cibernetice, pentru a vedea codul sursă al tuturor produselor Kaspersky on-premise, actualizările software și regulile de detectare a amenințărilor. În plus, vizitatorii pot examina rezultatele auditurilor independente ale soluțiilor companiei și pot accesa Software Bill of Materials (SBOM), o listă de componente software utilizate în soluțiile Kaspersky.

Kaspersky rămâne un susținător dedicat transparenței în industria globală de securitate cibernetică, iar proiectele educaționale cu instituții academice de ținută reprezintă o parte importantă a menținerii acestor standarde. Evenimentul de anunțare a Centrului de Transparență din Istanbul a avut loc la Universitatea Boğaziçi din Istanbul și a marcat, de asemenea, semnarea unui Memorandum de Înțelegere (Memorandum of Understanding – MoU) între Kaspersky și Universitatea Boğaziçi. Semnat de CEO-ul Eugene Kaspersky, și de rectorul Universității Boğaziçi, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, MoU își propune să stabilească un cadru de cooperare tehnologică, în programele academice viitoare.

Ca o componentă cheie a Memorandumului de Înțelegere, Kaspersky și Universitatea Boğaziçi vor lansa un Laborator de transparență care se va concentra pe educarea studenților cu privire la metodologiile și tehnicile de evaluare a calității și fiabilității soluțiilor din lanțul de aprovizionare, în conformitate cu Cyber Capacity Building Program, care este unul dintre pilonii GTI. Activitatea laboratorului va acorda prioritate dezvoltării de competențe în recunoașterea și navigarea peisajului amenințărilor cibernetice. Transparency Lab va oferi seminarii educaționale practice, atât la fața locului, cât și în format online, dezvoltate de Kaspersky.

În timpul evenimentului, fondatorul și CEO-ul Eugene Kaspersky, a remarcat: „Legăturile noastre profesionale și de afaceri cu Turcia au devenit mai puternice astăzi. Ca următor pas în dezvoltarea cooperării noastre de lungă durată, deschidem un Centru de Transparență în Istanbul și semnăm parteneriatul nostru cu Universitatea Boğaziçi din oraș, ambele eforturi urmărind să sporească și mai mult reziliența cibernetică a țării. Pe măsură ce Turcia își continuă digitalizarea și servește drept forță motrice pentru această tendință în întreaga regiune META, suntem onorați să ne îmbunătățim expertiza și schimbul de cunoștințe cu organizațiile locale pentru a ne asigura că această călătorie digitală este cât mai fluidă posibil.”

Rectorul Universității Boğaziçi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci a subliniat că parteneriatele naționale și internaționale s-au extins în ultima vreme, în special cu proiectele din domeniile inteligenței artificiale, științei datelor și securității cibernetice.

Rectorul a declarat că Laboratorul de Transparență îi va ajuta pe studenții care doresc să avanseze în acest domeniu: „Acest acord, care subliniază importanța acordării de prioritate companiilor care investesc în țara noastră și încurajează transferul de tehnologie, în loc să ne vadă țara doar ca pe o piață de tehnologie, este o inițiativă majoră în cadrul inițiativei noastre tehnologice naționale. Are valoare. Companiile globale de securitate cibernetică percep adesea țara noastră doar ca pe o piață pentru propriile produse și nu iau în considerare investiția în dezvoltarea Turciei. Acordul realizat cu Kaspersky demonstrează determinarea de a investi în țara noastră prin această colaborare. Biroul de Transfer Tehnologic al universității noastre și Kaspersky vor înființa un laborator comun, care va oferi tinerelor noastre talente oportunitatea de a efectua cercetări în domeniul securității cibernetice. Această inițiativă le va spori competența în domeniu și va contribui la apariția noi inițiative de securitate cibernetică”.

Pe măsură ce peisajul securității cibernetice continuă să evolueze, Kaspersky rămâne ferm în misiunea sa de a proteja ecosistemele digitale și de a oferi persoanelor și organizațiilor posibilitatea de a naviga în lumea digitală în siguranță.

Centrul de transparență din Istanbul este al 12-lea centru din lanț ca parte a Kaspersky GTI. Puteți afla mai multe despre Centrele de transparență și locațiile acestora, aici.