EDUCATIE / JOB — May 8, 2024 at 12:41 pm

Xiaomi sprijină educația copiilor din mediile defavorizate printr-un parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA

by

Xiaomi România anunță parteneriatul său cu Organizația Umanitară CONCORDIA, într-un efort colaborativ de a sprijini dezvoltarea copiilor din medii defavorizate. Inițiativa își propune să ofere atât educație formală, cât și non-formală copiilor care se confruntă cu dificultăți, ajutându-i să obțină cunoștințele și abilitățile esențiale pentru a fi pregătiți pentru un viitor mai bun.

Xiaomi x Concordia_2024Proiectul „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate/ condiții vulnerabile” are ca scop prevenirea abandonului familial și şcolar, prin accesul copiilor din medii defavorizate la educaţie şi sprijinirea părinţilor în vederea îndeplinirii rolului lor. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, prin centrele de zi pentru copii și familii ale Organizației Umanitare CONCORDIA din Odobești (județul Dâmbovița) și Ploiești (judeţul Prahova).

Astfel, 120 de copii din familii vulnerabile (cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, din ciclul primar și gimnazial) din cele două centre de zi din Ploiești și cel din Odobești vor beneficia de o gamă largă de activități, inclusiv asistență socială, sesiuni educaționale săptămânale pentru recuperarea lacunelor educaționale, consiliere psihologică și profesională, mentorat, activități în comunitățile locale din cartierele sau satele în care locuiesc și implicare în proiecte de responsabilitate socială.

Prin această colaborare, Xiaomi va facilita accesul la educație pentru acești copii, încurajându-le, în același timp, creativitatea prin utilizarea tehnologiei ca instrument de facilitare a învățării. Astfel, pe durata proiectului, Xiaomi va furniza echipamentele IT&C necesare pentru a le permite să-și continue studiile. În plus, compania va organiza o serie de ateliere pentru a îmbunătăți abilitățile digitale ale copiilor.

„Xiaomi s-a angajat să utilizeze tehnologia pentru a genera un impact social pozitiv, iar, prin parteneriatul cu Organizația Umanitară CONCORDIA, oferim oportunități educaționale copiilor defavorizați. Prin această colaborare, ne propunem să le asigurăm tot ceea ce este necesar pentru a reuși în era digitală. Acest proiect este în concordanță cu angajamentul Xiaomi de a inspira tinerii din întreaga lume, oferindu-le instrumentele și tehnologia necesare pentru a-și realiza potențialul”, a declarat Alexander Zhang, Country Manager Xiaomi România.

„Suntem recunoscători când companiile înțeleg că, pentru a evita abandonul școlar, copiii au nevoie de sprijin și lecții de recuperare, iar, în plus, trebuie să-și acopere nevoile de bază, cum ar fi materialele școlare, îmbrăcăminte, încălțăminte și chiar o masă caldă. Suntem fericiți când partenerii noștri cu expertiză în tehnologie vin să acopere aceste nevoi fundamentale”, spune Diana Certan, Director Executiv CONCORDIA România.

Potrivit Eurostat, în România, 4 din 10 copii trăiesc în sărăcie și excluziune socială. Mulți dintre ei nu participă la activități extrașcolare, iar cei mai mulți adolescenți din mediul rural nu și-au descoperit pasiunile. În ciuda faptului că educația publică gratuită este garantată prin lege, părinții se confruntă adesea cu cheltuieli legate de școlarizare, cum ar fi îmbrăcămintea, materialele școlare, manualele și produsele IT&C pentru accesul online la educație.

Conform statisticilor UE, 41,5% dintre copiii din România sunt în pericol de sărăcie și excluziune socială, depășind semnificativ media UE de 24,2%. Sărăcia are un impact profund asupra dezvoltării pozitive a fiecărui copil, afectând accesul și participarea la educație, capacitatea de angajare și dezvoltarea generală a societății.