Transport/Travel — May 15, 2024 at 10:04 am

Plus Auto Marketplace, platformă de anunțuri dedicată vânzării și achiziționării de mașini

by

Plus Autotrade, unul dintre cei mai importanți distribuitori de autovehicule premium și de lux de pe piața locală, lansează Plus Auto Marketplace, platformă de anunțuri pentru cei care vor să vândă sau să cumpere o mașină în condiții de deplină siguranță și transparență, în urma unei investiții de peste 400.000 de euro.

marketplace-25Plus Auto Marketplace este un spațiu de întâlnire virtual pentru toți cei interesați să vândă sau să cumpere un autovehicul, atât profesioniști (dealeri auto și societăți de leasing), cât și persoane private.

Conform unui studiu realizat de carVertical, piaţa de maşini second-hand din România este una dintre cele mai puţin transparente din Europa. Țara noastră ocupă locul 21 din cele 25 de ţări incluse în studiu, regăsindu-se pe lista celor mai puţin transparente pieţe de maşini rulate din Europa. În acest context, platforma Plus Auto Marketplace este o alternativă credibilă și preferabilă pentru încheierea unei vânzări exclusiv online, în condiții de siguranță deplină.

Orice autovehicul listat pe platformă va trebui să aibă un istoric verificabil, ceea ce va fi posibil rapid și eficient, datorită integrărilor cu furnizori de soluții de date, care asigură accesul la informații, astfel încât mașinile puse la vânzare să reflecte realitatea. Platforma are înglobată tehnologie AI pentru facilitarea unor precese precum adăugarea și moderarea unui anunț, evaluarea prețului de vânzare etc.

Alte criterii care trebuie îndeplinite pentru a putea lista un anunț de vânzare pe platformă sunt: vechimea autovehiculului să fie de maximum 10 ani, numărul kilometrilor parcurși să nu depășească 180.000, iar mașina să nu fie avariată în momentul publicării anunțului.

„Având în vedere experiența acumulată în cadrul Plus Autotrade, unul dintre cei mai mari distribuitori de autovehicule young-used premium din România, ne-am propus să digitalizăm și să eficientizăm procesul de vânzare a autovehiculelor noi și rulate. Prin intermediul Plus Auto Marketplace, ne dorim să oferim o alternativă accesibilă oricui are nevoie de o mașină și, în același timp, să asigurăm o transparență ridicată în ceea ce privește istoricul și proveniența autovehiculelor listate în platformă”, spune Răzvan Moldovan, General Manager Plus Autotrade.

Imagine1Plus Auto Marketplace se remarcă prin simplitatea și rapiditatea procesului de înregistrare în platformă și postarea anunțurilor, precum și prin transparența costurilor: utilizatorul plătește un preț unic de 10 euro (TVA inclus) per anunț, valabil pentru 30 de zile.

„Înregistrarea și publicarea anunțurilor în platforma noastră se derulează simplu și rapid. Utilizatorii interesați pot începe prin a-și crea un cont pe site-ul nostru, accesând link-ul către pagina de înregistrare. Apoi, completarea informațiilor despre mașina pe care doresc să o vândă este la îndemâna lor: de la marca și modelul mașinii până la anul fabricației și numărul de kilometri parcurși. Cu doar câteva click-uri, pot încărca fotografii ale mașinii și preciza prețul dorit, alături de alte detalii tehnice relevante.
După ce anunțul este verificat și publicat, un client interesat poate interacționa cu vânzătorul, fie direct, fie prin intermediul platformei, utilizând mesageria din contul său. Procesul de negociere are loc în afara platformei, iar noi ne asigurăm că totul decurge cât mai lin și eficient pentru toți utilizatorii noștri”, spune Veronica Negru, Manager Marketplace.

În fiecare an, în România, sunt vândute aproximativ 1 milion de mașini, din care 150.000 sunt noi, iar restul sunt autovehicule rulate; aproximativ o treime dintre acestea sunt importate, iar restul sunt înmatriculate în România și revândute.