NEW TECHNOLOGY — May 16, 2024 at 11:51 am

Piața Cripto în mai 2024

by

Piața criptomonedelor a experimentat o tendință descendentă în aprilie, închizând luna cu o scădere de 11% a capitalizării totale de piață. Multipli factori, inclusiv schimbările în așteptările privind reducerile ratelor dobânzilor, riscurile geopolitice și încetinirea fluxurilor către spot-urile ETF BTC, au fost considerați principalii contribuitori la presiunea descendentă.

ETF BitcoinRunes Protocol, un nou standard de token pentru token-uri fungibile pe rețeaua Bitcoin, a generat peste 130 de milioane de dolari americani în taxe, de la lansarea pe 20 aprilie. De asemenea, acesta a fost responsabil pentru aproximativ 50% din toate tranzacțiile Bitcoin de atunci, pe parcursul a peste 3 milioane de tranzacții înregistrate, generând aproximativ 33% din toate taxele din rețea.

Valoarea totală blocată („TVL”) în protocoalele de restaking lichid a continuat să crească, depășind pragul de 10 miliarde de dolari americani în aprilie. Pe lângă beneficiile de lichiditate ale LRT-urilor, un factor cheie al creșterii a fost „point farming-ul”, prin care utilizatorii participă la aceste protocoale pentru a câștiga puncte, în speranța de a fi eligibili pentru viitoare airdrop-uri.

Oferta totală de stablecoin-uri legate de USD a acut o traiectorie ascendentă în acest an, ajungând la 160 de miliarde de dolari americani în aprilie, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. Această creștere corespunde cu o redresare mai largă a pieței, subliniind rolul stablecoin-urilor ca indicatori cruciali ai cererii din piața criptomonedelor. În special, FDUSD de la First Digital și USDe de la Ethena au fost principalii beneficiari ai acestei creșteri, înregistrând o creștere de 80% și, respectiv, 52,3% doar în aprilie.

Rețeaua TON a asistat la o creștere bruscă a indicatorilor on-chain, deoarece valoarea totală blocată (TVL) DeFi și numărul lunar de adrese active au atins maxime istorice în luna aprilie. Acest lucru a fost determinat, în mare parte, de lansarea „The Open League”, o inițiativă care își propune să aducă milioane de utilizatori Telegram on-chain și să stimuleze activitatea pe rețeaua TON.


Despre Binance Research
Echipa Binance Research se angajează să ofere analize obiective, independente și cuprinzătoare ale spațiului criptografic. Echipa oferă perspective adecvate asupra subiectelor Web3, inclusive despre, dar fără a se limita la ecosistemul criptografic, aplicațiile blockchain și cele mai recente evoluții ale pieței.