Evenimente — May 23, 2024 at 2:20 pm

SGS România este partener Gold al Conferinței IFS București 2024

by

Firma SGS, lider global în domeniul testării, inspecției și certificării, a fost prezentă în calitate de Partener Gold la Conferința IFS Standard Management, organizată la București de către INAQ Consulting. La acest eveniment, SGS a fost reprezentată de trei dintre diviziile active în Romania: Business Assurance (divizia de certificare și servicii de audit), Sănătate & Nutriție (specializată în siguranța alimentară, analizele alimentare, certificările produselor etc.) și Industrii & Mediu (Construcții, Energie, Oil&Gas, EHS, Industrii Prelucrătoare, Servicii Guvernamentale etc.).

IFS SGS Event_2Conferința IFS este un eveniment tradițional care oferă acces la cele mai recente informații din domeniu și facilitează întâlnirea între specialiști, clienți, furnizori și organisme de certificare. IFS (International Featured Standards) pune la dispoziția companiilor un set de standarde internaționale pentru siguranța și calitatea alimentelor, a produselor de uz casnic și îngrijire personală, și pentru serviciile industriei FMCG și Retail Care. Certificarea IFS demonstrează angajamentul unei companii față de siguranța alimentară și calitatea produselor sale, putând facilita accesul pe piețele internaționale și consolida încrederea consumatorilor.

În cadrul acestei conferințe aniversare, SGS a avut plăcerea să participe la discuții si networking cu companiile prezente, dezbătând informații noi, bune practici sau soluții utile companiilor interesate de certificarea IFS. Dintre standardele de referință, cele mai atractive pentru piața locală în prezent, amintim IFS Food pentru producția și procesarea alimentelor, IFS Logistics pentru logistica lanțului de aprovizionare, IFS Broker pentru brokerii de alimente sau IFS HPC (Home and Personal Care) pentru produsele de îngrijire personală și de uz casnic.

IFS SGS Team 1SGS România, în calitate de organism de certificare acreditat pentru certificare conform standardelor IFS, vă poate ajuta în acest proces prin auditori locali calificați IFS Food și IFS Logistics și vă este alături în pregătirea și validarea proceselor de producție prin testele și analizele destinate verificării siguranței și integrității produselor alimentare pe care le poate efectua în laboratoarele proprii (atât local cât și în rețeaua de laboratoare SGS).

IFS Food este un program de certificare recunoscut GFSI destinat produselor care sunt “prelucrate” sau care prezintă risc de contaminare în timpul ambalării primare. El se aplică tuturor producătorilor de produse alimentare, ingrediente și hrană pentru animale de companie, în special celor care produc mărci private, și conține prevederile impuse în domeniul respectării specificațiilor clienților. Certificarea IFS Food oferită de SGS vă permite să vă demonstrați angajamentul în ceea ce privește siguranța alimentară, să vă reduceți costurile și riscurile legate de răspundere, să vă creșteți eficiența operațională și să vă îmbunătățiți substanțial calitatea produselor. Dispunând de o rețea de auditori experți în domeniul industriei alimentare, oferim servicii complete de formare, auditare sau certificare IFS Food retailerilor, angrosiștilor, producătorilor de branduri alimentare și producătorilor în general (procesatori de alimente și companii de ambalare a produselor alimentare în vrac).

IFS Logistics este un standard special conceput pentru depozitarea, distribuția, transportul și încărcarea/descărcarea mărfurilor. Acesta poate fi aplicat tuturor furnizorilor de servicii de logistică, inclusiv brokerilor și importatorilor de produse alimentare care dispun de propriile soluții de depozitare și transport rutier, feroviar, aerian sau maritim. Certificarea IFS Logistics vă garantează că operațiunile dumneavoastră logistice pentru alimente, băuturi, ingrediente și hrană pentru animale de companie sunt conforme cu standardele recunoscute la nivel internațional. Această certificare dovedește angajamentul dvs. față de calitate și siguranță, reduce riscurile aferente lanțului de aprovizionare, îmbunătățește eficiența operațională și crește transparența. SGS România oferă o gamă completă de servicii de training, audit și certificare pentru a sprijini companiile de logistică de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente în vederea obținerii certificării IFS Logistics.

Nu în ultimul rând, SGS poate efectua auditarea în vederea certificării IFS Wholesale / Cash & Carry. Acesta este un standard recunoscut la nivel internațional care demonstrează calitatea și siguranța în timpul tranzacțiilor comerciale. El poate fi aplicat, atât în cazul operațiunilor cu produse alimentare, cât și în cazul celor nealimentare. Standardul acoperă, de asemenea, procese suplimentare, cum ar fi ambalarea și etichetarea produselor.

IFS SGS Event_3Serviciile oferite de SGS România în domeniul testelor și analizelor destinate verificării siguranței și integrității produselor alimentare includ:

Analize microbiologice. Identificarea și cuantificarea microorganismelor pentru a preveni eventualele contaminări care pot afecta sănătatea consumatorilor.
Testări chimice. Evaluarea compoziției chimice a alimentelor pentru a asigura calitatea și conformitatea cu standardele de siguranță.
Detectarea pesticidelor și micotoxinelor. Utilizarea unor metode avansate care pot identifica prezența unor substanțe dăunătoare, astfel respectând și siguranța alimentară a consumatorilor, dar și reglementările în vigoare.
Analiza metalelor grele. Testarea alimentelor pentru verificarea prezenței metalelor grele, care pot constitui un risc major pentru sănătate.
Informații nutriționale. Oferirea de analize detaliate și complete care permit o etichetare precisă, esențială pentru consumatori.
Verificarea etichetelor. Validarea etichetelor de pe produsele alimentare pentru o bună informare a consumatorilor, respectând toate cerințele legale.