IT Efficiency / Sustainability — May 27, 2024 at 12:16 pm

Capgemini și Schneider Electric colaborează pentru a ajuta companiile în optimizarea energetică

by

Schneider Electric și Capgemini au anunțat o nouă colaborare în direcția optimizării consumului de energie. Conceput pentru a ajuta organizațiile să-și accelereze călătoria către gestionarea mai inteligentă și mai ecologică a instalațiilor și eficiența energetică, Energy Command Center folosește o combinație unică end-to-end de soluții digitale și tehnologii de ultimă oră, atât pentru a simplifica gestionarea energiei, cât și pentru a optimiza consumul acesteia.

English version

ECCPotrivit analizei IEA, energia a reprezentat mai mult de trei sferturi din emisiile globale de gaze cu efect de seră în ultimii ani. Electricitatea curată, combinată cu digitalizarea tehnologiei de management al energiei, este esențială pentru accelerarea tranziției energetice.

Soluția Energy Command Center, dezvoltată de Capgemini și susținută de Schneider Electric, este o platformă integrată și centralizată pentru monitorizarea, controlul și optimizarea tuturor clădirilor care consumă energie, inclusiv centrele de date sau încăperile de mediu critic. Platforma combină inteligența artificială avansată (AI), logica și algoritmii de învățare automată cu tehnologiile Internet of Things (IoT) pentru a măsura și prezice diferite metrici, cum ar fi intensitatea energetică, starea de sănătate a activelor critice, operațiunile critice, generarea de energie regenerabilă și, în general, performanța tuturor activelor energetice.

Produsele conectate de top ale Schneider Electric, controlul edge și aplicațiile de consiliere ajută organizațiile să își gestioneze eficient aprovizionarea cu energie în mai multe active – cum ar fi fabrici, birouri sau alt tip de infrastructură – reducând în același timp consumul de energie în cadrul operațiunilor lor, printr-o singură platformă integrată. Capgemini contribuie cu expertiza sa în integrarea și procesarea datelor, AI și învățare automată și integrarea tuturor produselor și software-ului într-o platformă centralizată de luare a deciziilor.

Folosind date obținute în timp real despre consumul de energie și emisiile de carbon, combinate cu software și sisteme de management al clădirilor modulare și interoperabile, Energy Command Center ajută la reducerea consumului de energie și a cheltuielilor pentru a contribui la atingerea obiectivelor organizaționale, accelerând în același timp evoluția către un viitor net zero.

Un prototip al soluției a fost testat din 2022 în cadrul operațiunilor Capgemini din India, care reprezintă aproximativ un sfert din amprenta energetică a Grupului Capgemini, permițând monitorizarea în timp real și controlul eficient al aprovizionării cu energie pentru mai multe active, în același timp, reducând și optimizând consumul de energie în cadrul operațiunilor într-o singură platformă integrată, centralizată. Cu o reducere de 29% a consumului de energie în 2023 (față de 2019) urmărită în cele opt campusuri principale ale Capgemini situate în India, platforma aduce o contribuție substanțială la obiectivele Grupului Capgemini de a-și decarboniza operațiunile.