Enterprise Software — June 3, 2024 at 12:50 pm

SAP și AWS dezvăluie noi inovații cu ajutorul inteligenței artificiale generative

by

Amazon Web Services (AWS), o companie Amazon.com (NASDAQ: AMZN), și SAP SE (NYSE: SAP) anunță o colaborare strategică extinsă pentru a transforma experiențele moderne de tip cloud enterprise resource planning (ERP) și pentru a sprijini companiile să obțină noi capacități și eficiențe cu ajutorul inteligenței artificiale (AI) generative.

SAPÎmpreună, AWS și SAP caută să faciliteze adoptarea mai ușoară de către clienți a soluției RISE with SAP pe AWS, să îmbunătățească performanța și eficiența volumelor de lucru SAP care rulează în cloud și să integreze inteligența artificială generativă în întregul portofoliu de aplicații critice pentru business al unei organizații.

„AWS a fost primul furnizor de cloud certificat pentru a susține portofoliul SAP și, în prezent, mii de întreprinderi rulează soluțiile SAP pe AWS pentru a obține cele mai bune rezultate din aplicațiile lor esențiale”, a declarat Matt Garman, noul CEO la AWS. „Acum, AWS și SAP permit companiilor să aplice mai rapid și mai ușor inteligența artificială generativă la datele de bază ale afacerii lor, pentru a deveni mai eficiente, mai receptive și mai sustenabile.”

„Parteneriate precum acesta cu AWS sunt esențiale în momentul în care integrăm soluții de AI generativ în aplicațiile noastre ERP, astfel încât clienții să poată conduce inovația într-un ritm accelerat”, a declarat Christian Klein, CEO al SAP SE. „Pe lângă faptul că oferim clienților noștri comuni un sistem ERP modern în cloud, suntem încântați să sprijinim Amazon în propria călătorie de transformare, pe măsură ce adoptă RISE with SAP pentru domenii de pionierat precum Project Kuiper, inițiativa menită să sporească accesul global în bandă largă.”

Modelele de inteligență artificială generativă de la Amazon Bedrock sunt disponibile pe Generative AI Hub în SAP AI Core

Hub-ul de inteligență artificială generativă din infrastructura SAP AI Core oferă clienților acces securizat la o gamă largă de modele lingvistice mari (LLM) care pot fi integrate cu ușurință în aplicațiile de business SAP. Prin integrarea modelelor generative AI de la Amazon Bedrock, cum ar fi familia de modele Anthropic Claude 3 și Amazon Titan, clienții SAP vor putea accesa LLM-uri de înaltă performanță și alte modele de fundație (FM) pentru a crea aplicații personalizate cu propriile lor date. Zeci de mii de clienți folosesc Amazon Bedrock pentru a construi și extinde cu ușurință, rapid și în siguranță aplicații de AI generativ, folosind FM-uri de la companii de top din domeniul AI, precum AI21 Labs, Anthropic, Cohere, Meta, Mistral AI, Stability AI și Amazon.

Prin această integrare, clienții SAP pot accelera adoptarea inteligenței artificiale generative și pot moderniza procesele de business cheie implementate pe soluțiile SAP. Aceste inovații pot fi utilizate în cadrul unor use case-uri încorporate în RISE with SAP și în funcționalitatea de gestionare a scenariilor inteligente (intelligent scenario lifecycle management) ca o componentă integrată sau în mod complementar direct pe SAP Business Technology Platform (SAP BTP). SAP și AWS plănuiesc să extindă utilizarea capabilităților Bedrock în hub-ul de inteligență artificială generativă pentru a permite în continuare funcționalitatea de inteligență artificială încorporată în cadrul portofoliului de soluții și aplicații cloud al SAP. Aceasta include use case-uri suplimentare în domeniile finanțelor și gestionării ciclului de viață al produselor.

SAP va folosi cipurile AWS pentru a antrena și implementa viitoarele oferte SAP Business AI
Utilizarea de către SAP a cipurilor AWS Graviton3 pentru a susține SAP HANA Cloud contribuie la creșterea performanței, la reducerea costurilor și la eficiența energetică de către SAP. Prin adoptarea instanțelor Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) bazate pe Graviton3, SAP a realizat o îmbunătățire cu până la 30% în executarea fluxurilor de lucru analitice și o reducere estimată de 45% a amprentei de carbon pentru SAP HANA Cloud. În prezent, SAP și AWS colaborează la implementarea următoarei generații de Graviton4 pentru SAP HANA Cloud și alte aplicații SAP, pentru a continua să îmbunătățească performanța și eficiența. Pe baza succesului înregistrat în rularea SAP HANA Cloud pe AWS Graviton, SAP intenționează să utilizeze AWS Graviton pentru a sprijini soluții și aplicații SAP precum SAP BTP, SAP Datasphere, SAP Analytics Cloud și soluția SAP Cloud ALM.

SAP intenționează să utilizeze cipurile AWS Trainium și AWS Inferentia, construite special pentru volumele de lucru și de învățare automată (ML) bazate pe inteligență artificală, pentru instruirea și implementarea viitoarelor soluții SAP Business AI. Utilizând instanțe bazate pe Trainium și Inferentia2 în cadrul unei testări de concept, inginerii SAP au construit și antrenat LLM-uri generative AI în două zile, față de 23 de zile cu instanțe Amazon EC2 comparabile. Prin valorificarea arhitecturii specializate a Trainium, concepută pentru instruirea eficientă a modelelor de tip ML, SAP poate accelera procesul de dezvoltare, menținând în același timp niveluri ridicate de precizie și fiabilitate.

Performanță crescută pentru RISE with SAP pe AWS

Mii de clienți au ales RISE with SAP pe AWS pentru a rula cele mai mari și mai complexe implementări de soluții SAP la nivel global. Acum disponibile la nivel general, instanțele Amazon EC2 High Memory U7i de ultimă generație oferă până la 32TiB de memorie într-o singură instanță și asigură clienților memoria și flexibilitatea de care au nevoie pentru a susține cerințele în creștere ale bazei de date SAP HANA. Instanțele Amazon EC2 High Memory U7i sunt prima ofertă cu memorie DDR5 bazată pe 8 socket-uri, oferită de un furnizor de cloud de top, pentru a îmbunătăți performanța aplicațiilor care utilizează intensiv memoria, cum ar fi SAP S/4HANA Cloud, ca parte a programului RISE with SAP.

Proiectul Kuiper de la Amazon alege RISE with SAP

Companiile Amazon, printre care Twitch, Zappos.com și Zoox Inc., folosesc deja software-ul SAP pe AWS pentru a-și susține operațiunile. Iar acum, Project Kuiper – rețeaua de bandă largă prin satelit a Amazon – implementează RISE with SAP pentru a sprijini operațiunile complexe ale lanțului său de aprovizionare și de producție și pentru a obține cea mai bună performanță și cea mai mare valoare din software-ul SAP. Rularea soluțiilor SAP pe AWS permite companiei Kuiper să profite de cele mai recente capacități SAP încorporate în RISE with SAP pentru a contribui la o transformare cu impact, accelerând deciziile companiei și îmbunătățind performanța și productivitatea generală.

Sute de milioane de oameni nu au acces adecvat la internet, iar obiectivul Proiectului Kuiper este de a contribui la eliminarea decalajului digital prin furnizarea de bandă largă rapidă și la prețuri accesibile unei mari varietăți de clienți care își desfășoară activitatea în locuri fără conexiuni fiabile la internet. Realizarea acestei viziuni necesită ca Kuiper să construiască sateliți într-un ritm fără precedent. RISE with SAP permite echipei Project Kuiper să profite de cea mai fiabilă și scalabilă infrastructură pentru a rula un ERP modern, în cloud, ca serviciu gestionat, astfel încât să se poată concentra pe inovație în loc de managementul IT.