Data Center / Storage — June 7, 2024 at 5:14 pm

Compania suedeză de centre de date EcoDataCenter selectează sistemele de răcire cu apă răcită Vertiv™

by

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a primit un contract de la compania suedeză de centre de date EcoDataCenter pentru a furniza soluții de răcire cu apă răcită de înaltă eficiență pentru fabricile de ultimă generație ale EcoDataCenter care sunt construite în Falun, Suedia.

English version

default
default

EcoDataCenter, fondată în 2014, a avut un mare succes cu centrele sale de date de ultimă generație și continuă să crească și să-și extindă operațiunile pentru a susține cererea în creștere pentru inteligență artificială (AI) și procesare de înaltă performanță (HPC). Angajamentul EcoDataCenter față de sustenabilitate este perfect aliniat cu focalizarea Vertiv pe infrastructură eficientă și principiile de gestionare a mediului. A fost o alegere firească pentru companie să-și extindă relația cu Vertiv numindu-i ca furnizor de soluții pentru acest nou proiect. EcoDataCenter operează mai multe centre de date în patru locații suedeze.

Cele două noi centre de date din Falun sunt planificate să fie puse în funcțiune la începutul anului 2025. Proiectul include o instalare estimată a 96 de unități de răcire cu apă răcită Vertiv™ Liebert® PCW pentru o capacitate totală de aproximativ 12 MW. Aceste sisteme montate pe podea au bobine optimizate și un design aerodinamic al componentelor interne, inclusiv elemente brevetate, permițând o reducere a consumului de energie. În plus, unitățile sunt personalizate conform specificațiilor clientului, permițând în continuare o eficiență îmbunătățită a răcirii și o reutilizarea eficientă a căldurii reziduale.

„Am selectat sistemele de răcire Vertiv datorită soluțiilor eficiente și fiabile din punct de vedere energetic și a expertizei și serviciilor excepționale. Vertiv transpune rapid progresele tehnologice în produse, iar inovațiile sale se integrează perfect cu implementările noastre”, spune Mikael Svanfeldt, CTO la EcoDataCenter.

„Acest acord-cadru cu EcoDataCenter este o realizare pentru Vertiv pe piața suedeză. EcoDataCenter și Vertiv au o istorie de colaborare pentru a aplica soluții inovatoare, eficiente și de încredere pentru a sprijini obiectivele de sustenabilitate ale EcoDataCenter. Acest schimb de cunoștințe ajută ambele companii să anticipeze nevoile viitoare”, spune Victor Elm, director de segment strategic și parteneri, colocare și hyperscale pentru Europa de Nord la Vertiv.

Companiile intenționează să-și continue parteneriatul tehnologic pentru a sprijini aplicațiile AI și HPC.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile cu apă răcită Vertiv, vizitați Vertiv.com.