Pharma & Health — June 10, 2024 at 12:59 pm

România are oportunitatea de a inova împreună cu cei mai mari giganți europeni din domeniul sănătății.

by

România are oportunitatea de a inova împreună cu cei mai mari giganți europeni din domeniul sănătății. EIT Health a lansat, în parteneriat cu două dintre cele mai importante companii farmaceutice din Europa, așa cum sunt Chiesi Group și Synlab Italia, noul program InnoStars Connect, pentru a oferi startup-urilor, universităților și spitalelor din România și din întreaga regiune oportunitatea unică de a realiza inovații care schimbă vieți prin colaborare.

English version

InnoStars Connect illustrationPrin intermediul inițiativei, cele 10 organizații selectate vor primi acces la cea mai mare rețea de inovare în domeniul sănătății, finanțare și îndrumare profesională din partea liderilor din industria farmaceutică pentru a pilota soluții inovatoare care să abordeze provocările urgente din domeniul sănătății. Cele mai bune trei echipe vor concura pentru premiul financiar în cadrul marii finale EIT Health InnoStars. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 30 iunie.

Avantajele programului InnoStars Connect

„InnoStars Connect întruchipează perfect adagiul nostru, adesea spus, că nimeni nu poate inova singur. Prin intermediul acestui nou program interesant, oferim inovatorilor din România acces la resurse, cunoștințe și, cel mai important, la conexiuni în cadrul rețelei noastre pentru a dezvolta soluții promițătoare”, a declarat Sarah Haddadin, directorul departamentului de inovație al EIT Health InnoStars RIS și managerul programului. ,,Prin valorificarea expertizei colective a unor profesioniști și instituții de top, InnoStars Connect nu este doar un program, ci este o platformă transformatoare, concepută pentru a propulsa inovația în domeniul sănătății către noi culmi și pentru a promova un ecosistem de colaborare pentru un impact de durată”.

Prima provocare – Chiesi Group

Chiesi Group este un grup global de cercetare biofarmaceutică orientat spre cercetare, animat de dorința de a crește calitatea vieții umane pentru pacienți, familiile și comunitățile lor cu ajutorul unor produse și servicii inovatoare. Compania, împreună cu EIT Health InnoStars, caută soluții revoluționare în domeniile produselor și serviciilor care promovează respirația, de la nou-născuți până la populația adultă ( AIR), tratamentul pacienților cu boli rare și ultra-rare (RARE) și produse și servicii care sprijină îngrijirea specială oferită de profesioniștii din domeniul medical și autoîngrijirea orientată către consumator (CARE)) legate de:

a) Abordări/soluții terapeutice inovatoare
– biomarkeri (inclusiv cei digitali pentru diagnosticarea și monitorizarea timpurie)
– instrumente și soluții medicale capabile să îmbunătățească parcursul pacientului și aderența terapeutică
– soluții inovatoare și dispozitive avansate pentru îmbunătățirea administrării medicamentelor prin inhalare, precum și a administrării de macromolecule complexe și pentru CGT (terapii celulare și genetice)
– soluții biotehnologice avansate pentru producerea și livrarea de produse terapeutice mai durabile, precum și pentru terapia dedicată bolilor RARE

b) Soluții digitale inovatoare în domeniul sănătății
– pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților și experiența de călătorie
– pentru a îmbunătăți studiile clinice (de la identificarea pacienților la gestionarea și eventuala urmărire)
– să dezvolte un sistem coordonat de colectare, analiză și utilizare a datelor din lumea reală.
– pentru a stimula rezultatele tratamentului și reabilitarea

„Căutăm inovatori exemplari și talentați din rândul start-up-urilor, IMM-urilor, spitalelor, universităților și instituțiilor de cercetare din Italia și din afara ei pentru a colabora cu noi în cadrul oportunităților de inovare deschisă. Scopul nostru este de a explora dincolo de limitele actuale, de a investiga noi abordări și de a dezvolta modele mai bune. Combinând expertiza noastră cu InnoStars Connect, avem în vedere soluții de pionierat care să răspundă nevoilor în evoluție ale pacienților și ale sistemelor de sănătate. Împreună putem face față provocărilor create de interconectarea dintre sănătatea planetei și sănătatea umană, promovând un viitor mai sănătos pentru toți”, a declarat Fabrizio Conicella, șeful Centrului de inovare deschisă și competențe, Chiesi Group.

A doua provocare – Synlab Italia

Synlab Italia este cea mai importantă companie de diagnosticare din Europa, cu o nouă abordare „integrată” a inovației medicale, a prevenției și a îngrijirii medicale în Italia, în conformitate cu standardele de calitate și excelență din Europa. Împreună cu EIT Health InnoStars, aceștia caută biomarkeri și tehnologii avansate de diagnosticare:

– Dezvoltați biomarkeri și tehnologii de diagnostic de ultimă generație pentru a spori serviciile Synlab Italia, inclusiv progrese în metodologiile de testare.

„Vedem un potențial extraordinar pentru biomarkerii și tehnologiile de diagnosticare inovatoare de a revoluționa furnizarea de îngrijire medicală. Prin intermediul InnoStars Connect, suntem nerăbdători să ne asociem cu inovatori din întreaga Europă pentru a găsi soluții creative care să ne îmbunătățească serviciile și rezultatele pentru pacienți”. ,,Ne dorim să ne unim forțele cu inovatorii pentru a debloca noi modalități de a furniza diagnostice de ultimă generație care vor modela viitorul îngrijirii medicale pentru milioane de cetățeni europeni”, a declarat MAURIZIO FERRARI – CMO Chief Medical Officer SYNLAB Italy.

Modul în care se desfășoară înscrierile

Start-up-uirle, IMM-urile, spitalele, universitățile și instituțiile de cercetare cu soluții inovatoare relevante pentru provocările de mai sus, din țările europene eligible, sunt încurajate să se înscrie în programul InnoStars Connect. Candidații eligibili trebuie să aibă o soluție cu un nivel de maturitate cuprins între TRL 5 (tehnologie validată într-un mediu relevant) și TRL 7 (demonstrație a prototipului de sistem într-un mediu operațional) și să fie pregătiți să colaboreze într-un cadru de inovare deschisă. Organizațiile individuale care nu sunt în prezent parteneri ai EIT Health trebuie să devină parteneri EIT Health InnoStars. Alăturându-se programului, aceștia vor avea acces la o rețea și la resurse extinse, colaborări transformatoare cu inovatori de vârf din domeniul sănătății.

Organizațiile interesate să aplice pot afla mai multe informații și pot aplica, accesând pagina InnoStars Connect – EIT Health.