Hardware — June 11, 2024 at 2:26 pm

Cele mai puternice PC-uri ultraportabile HP cu inteligență artificială

by

Inteligența artificială schimbă rapid totul, inclusiv așteptările consumatorilor și profesioniștilor în materie de productivitate și creativitate. Mai mult de jumătate dintre cei care folosesc tehnologia cred că inteligența artificială le va economisi timp, iar 72% dintre liderii de business cred că AI îi va ajuta pe angajați să fie mai productivi. În plus, dezvoltatorii lansează un flux constant de software cu inteligență artificială, conceput pentru noi experiențe și funcții care pot fi accesate doar cu PC-uri de ultimă generație echipate cu AI.

HP Inc. a prezentat o nouă clasă de PC-uri cu inteligență artificială și a creat o nouă categorie de dispozitive proiectate pentru muncă și creație. Compania a prezentat OmniBook X AI și EliteBook Ultra AI, primele PC-uri HP cu inteligență artificială construite de la zero cu cea mai recentă arhitectură ARM pentru a valorifica cele mai puternice tehnologii AI.

Ambele dispozitive sunt proiectate în jurul procesorului Snapdragon® X Elite  și a unității de procesare neurală (NPU) dedicate6, capabilă de 45.000 de miliarde de operațiuni pe secundă (TOPS) pentru a rula modele de limbaj și inteligență artificială generativă la nivel local pe dispozitiv. Împreună cu funcționalitatea Copilot+, aceste PC-uri alimentează creativitatea și productivitatea pentru o experiență de utilizare mai personalizată.

În fiecare zi sunt disponibile tot mai multe aplicații de inteligență artificială, ceea ce extinde posibilitățile de lucru cu cele mai noi PC-uri HP. Utilizatorii pot comunica și colabora mai eficient cu instrumente AI care valorifică gesturile, expresiile feței și vocea pentru a interacționa cu ușurință cu ceilalți. Aceștia pot realiza și edita fotografii, înregistrări audio și video mai rapid ca niciodată cu software cu inteligență artificială, care face ca funcții de nivel  profesional să fie accesibile chiar și pentru începători.

OmniBook X AI PC
OmniBook X AI PC
EliteBook Ultra AI PC
EliteBook Ultra AI PC

”În această eră transformatoare a inteligenței artificiale, modul în care definim un dispozitiv excepțional nu mai este legat de viteză și de feed, ci se măsoară prin capacitatea de a crea și de a permite experiențe revoluționare”, a declarat Alex Cho, președinte Personal Systems în cadrul HP Inc. „Ne aflăm la începutul unei decade care va redefini ceea ce înseamnă un computer personal. Inteligența artificială permite o experiență fundamental mai personalizată și mai creativă, despre care credem că va da putere oamenilor atât în viața personală, cât și în cea profesională.”

Concepute pentru a sparge barierele
Cele mai noi PC-uri HP cu inteligență artificială oferă o capacitate de lucru care depășește PC-urile tradiționale, rulând inteligența artificială la nivel local pe dispozitiv pentru performanță, eficiență și confidențialitate maxime, cu o durată de viață a bateriei mai mare ca niciodată. HP OmniBook X și HP EliteBook Ultra sunt proiectate pentru pasionații de tehnologie și pentru liderii aflați în mișcare, având un design elegant și oferind combinația perfectă între putere și mobilitate.

The HP OmniBook X AI PC and HP EliteBook Ultra AI PC
The HP OmniBook X AI PC and HP EliteBook Ultra AI PC

Elegant și versatil – Fiind cele mai subțiri PC-uri de ultimă generație cu AI și având o autonomie de 26 de ore , aceste dispozitive duc productivitatea și creativitatea la un nou nivel. HP EliteBook Ultra oferă clienților comerciali un nivel suplimentar de rezistență, într-un finisaj albastru cu un strat rezistent la murdărie.
Viteză de răspuns uimitoare – Cu HP OmniBook X și HP EliteBook Ultra, utilizatorii experimentează performanța de top fără a sacrifica portabilitatea. Pot deschide un fișier Microsoft Excel de mari dimensiuni de aproape două ori mai repede , pot transmite până la 12 ore de apeluri Microsoft Teams sau se pot bucura de până la 22 de ore de streaming Netflix .
Fabricat în mod responsabil – Parte a celui mai sustenabil portofoliu de PC-uri din lume , ambele dispozitive încorporează 50% aluminiu reciclat  și 100% materiale provenite din surse sustenabile pentru ambalaj , având înregistrarea EPEAT® Climate+ Gold și certificarea ENERGY STAR®. Respectând angajamentul HP de sustenabilitate, HP EliteBook Ultra oferă o garanție de trei ani, care reduce costurile și limitează perioadele de nefuncționare.

Optimizat inteligent pentru a alimenta experiențele AI
Având în vedere că 60% dintre freelanceri folosesc deja instrumente de inteligență artificială , iar 70% dintre dezvoltatori adaugă AI în aplicațiile existente , HP a proiectat HP OmniBook X și HP EliteBook Ultra pentru a valorifica potențialul oferit de software.
Colaborare autentică – Cum munca presupune colaborare față-n față, dar și la distanță, sunt esențiale instrumentele de ultimă generație pentru video-conferință. Poly Camera Pro  îmbunătățește interacțiunile virtuale în toate aplicațiile de colaborare și streaming  prin intermediul mai multor camere . Poly Camera Pro folosește o unitate de procesare neurală (NPU) pentru a alimenta funcții bazate pe AI, cum ar fi Spotlight, Background Blur & Replace, Auto Framing și multe altele, permițând procesorului să mențină performanța, dar păstrând durata de viață a bateriei.
Optimizare – Disponibilă în premieră pe PC-urile de ultimă generație cu inteligență artificială, aplicația HP AI Companion optimizează dispozitivul pentru o mai mare productivitate, aducând instrumente bazate pe AI la nivel local pe dispozitiv.
Protecție – Pe măsură ce inteligența artificială avansează, instrumentele de securitate sunt esențiale pentru PC-urile cu AI. Utilizatorii comerciali își pot desfășura cu încredere activitatea de oriunde pe HP EliteBook Ultra cu ajutorul Wolf Pro Security Next Gen Antivirus (NGAV)  , care valorifică puterea învățării automate împotriva amenințărilor cibernetice. Fiind un PC Microsoft Secured-Core, dispozitivul este proiectat pentru a asigura protecție până la nivel de firmware, având caracteristici de securitate hardware care protejează datele utilizatorilor și alte date critice.

Prețuri și disponibilitate globale
HP OmniBook X AI PC este disponibil pentru precomandă pe HP.com la un preț de pornire de 1.199,99 dolari cu 1 TB de stocare.
HP EliteBook Ultra AI PC este disponibil pentru precomandă pe HP.com la un preț de pornire de 1.699,99 dolari.