EDUCATIE / JOB, Inovatii — June 11, 2024 at 2:54 pm

Huawei anunță că Academia Europeană de Leadership pentru femei este nominalizată la Digital Skills Awards 2024

by

Academia Europeană de Leadership, inițiativa Huawei de dezvoltare a talentelor dedicată femeilor din Europa, a fost nominalizată pentru premiile Digital Skills Awards 2024 ale Comisiei Europene.

Women in ICT careersAcademia Europeană de Leadership (ELA) își propune să reducă decalajul dintre femei și bărbați, oferind femeilor competențele de care au nevoie pentru a juca un rol activ în viitorul digital și pentru a crea o Europă mai echitabilă și mai durabilă. Aceasta contribuie la obiectivele programului Deceniului Digital al Comisiei Europene de a promova o populație competentă în domeniul digital și de a crește numărul de profesioniști cu înaltă calificare în domeniul digital, lucrând, în același timp, pentru ca egalitatea să devină o realitate și pentru a sprijini femeile în accesarea pozițiilor de conducere.

Premiile recunosc și sărbătoresc activitatea remarcabilă a organizațiilor din întreaga Europă care contribuie la promovarea competențelor digitale. European Leadership Academy este nominalizată la categoria „Femei în cariere din domeniul TIC” pentru cele două programe emblematice ale sale: Școlile pentru conducere feminină în era digitală și Academia femeilor pentru inovare rurală. Nominalizările au fost anunțate de Comisia Europeană în cadrul Platformei Coaliției pentru Competențe Digitale și Locuri de muncă, joi, 30 mai. Câștigătorii finali vor fi anunțați în luna iulie.

Tony Yong JIN, vicepreședinte executiv al Huawei Europa, a declarat: ,,Dezvoltarea talentelor este o responsabilitate împărtășită de fiecare țară, întreprindere și instituție academică. La Huawei, ne angajăm să dăm posibilitatea persoanelor merituoase să își manifeste întregul potențial”.

Selina WEN, reprezentanta șefă a Huawei în instituțiile europene, a adăugat: „Programele noastre reprezintă o oportunitate excepțională pentru viitoarele femei lider de a obține informații despre tehnologiile de ultimă generație. Suntem încântați să vedem că impactul lor pozitiv este recunoscut de UE”.

Berta HERRERO, director al Academiei Europene de Leadership și șef al departamentului Diversitate, Echitate și Incluziune la Huawei Europa, a subliniat: ,,Academia Europeană de Leadership remodelează peisajul dezvoltării talentelor, rivalizând cu MBA-urile de top și asigurându-se că Europa rămâne în fruntea revoluției digitale. Ceea ce a fost doar un vis a devenit acum o rampă de lansare de bază pentru femeile care, peste 5-10 ani, vor conduce economia și ecosistemele de inovare ale Europei. Sunt foarte mândră de ceea ce am realizat împreună”.

Școlile pentru leadership feminin în era digitală explorează intersecția dintre tehnologie, relații internaționale și economie, cu o puternică componentă de egalitate. Ele se adresează femeilor tinere și primesc reprezentante din fiecare cele 27 de state membre ale UE, plus Balcanii de Vest și Ucraina.

Participantele sunt îndrumate de experți din lumea afacerilor, din mediul academic și politic printr-o serie de cursuri de masterclass, discuții în grup și provocări de lucru în echipă, explorând totul, de la codare și etica în inteligența artificială până la public speaking și abordarea sustenabilității. Patru ediții ale programului au avut loc de la înființarea lor în 2021, respectiv trei școli de vară la Lisabona, Praga și Valencia, și o școală de iarnă la Nisa. O a patra școală de vară va avea loc la Varșovia în luna iulie a acestui an.

Academia femeilor pentru inovare rurală, o inițiativă revoluționară, menită să ofere femeilor din comunitățile rurale posibilitatea de a prospera în tranziția ecologică și digitală, se concentrează pe antreprenoriat, pe utilizarea noilor tehnologii pentru inovare durabilă și pe digitalizarea IMM-urilor. Academia a fost concepută pentru a ajuta femeile din mediul rural să exploateze posibilitățile infinite ale erei digitale pentru a stimula creșterea economică în comunitățile lor. Programul inaugural a avut loc în 2022 în cea mai mare regiune din Europa, Castilla y León din Spania și a reunit 15 femei care trăiesc și lucrează în zone rurale din întreaga UE.

De la înființarea sa, în 2021, peste 12.000 de candidate au solicitat să participe la programele Academiei Europene de Leadership. Toți candidații selectați primesc o bursă integrală pentru a participa, în conformitate cu politica ELA, privind egalitatea de șanse.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați site-ul web al Academiei Europene de Leadership: https://www.europeanleadershipacademy.eu/.

Aflați mai multe despre Școala de vară 2024 din Polonia: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=LAVIPAxUmZ4.