Servicii Profesionale — June 19, 2024 at 8:10 am

SGS deține singurul laborator pentru analiza produselor de tip AdBlue® acreditat RENAR

by

SGS, lider global în domeniul testării, inspecției și certificării oferă servicii de testare și analiză a produselor de tip AdBlue®, în singurul laborator din România acreditat RENAR conform ISO 17025. În laboratorul din Constanța se pot efectua toate analizele din caietul de sarcini al acestui produs în conformitate cu standardul ISO 22241, precum și analize complete pentru identificarea problemelor ce pot apărea în procesul de producție, astfel încât să nu rezulte un lot neconform.

SGS_AdBlueLab_1AdBlue® este o soluție apoasă de uree care are nevoie de un control strict al calității în toate etapele lanțului de producție, depozitare și livrare. Prevederile ISO 22241 sunt stricte și prevăd testarea riguroasă a materiilor prime și a echipamentelor de producție. Sunt necesare echipamente de laborator de mare precizie, cu calibrare automantă și compensare în funcție de temperatura ambientală. Controlul conținutului de uree, al metalelor și al impurităților este necesar pentru asigurarea unei calități optime a produsului finit și garantarea unui produs perfect dozat.

Testarea aditivilor pentru post tratarea gazelor de evacuare
Testarea produselor de tip AdBlue® este critică pentru respectarea normei de poluare EURO 6, precum și pentru creșterea duratei de viață a echipamentelor și vehiculelor prin evitarea uzurii premature a componentelor sistemului SCR. Folosirea unui produs de tip AdBlue® conform ajută la evitarea eventualelor probleme de funcționare a motoarelor diesel (scăderea puterii motorului, întreruperile în funcționare, depășirea nivelurilor admise la noxe etc.).

„Soluția AdBlue® trebuie să treacă printr-o serie de teste de conformitate pentru a verifica dacă respectă standardul ISO 22241. Acest standard urmărește conservarea mediului, iar standardele europene impun reducerea emisiilor de oxizi de azot pentru vehiculele diesel. Așadar, ne bucurăm că România are acum un laborator performant și precis, acreditat RENAR, fiind înregistrați și în cadrul Registrului Auto Român, ca laborator agreat pentru efectuarea analizelor produselor de tip AdBlue”, ne-a declarat Ionuț Mangalagiu, Manager Minerale în cadrul companiei SGS România.

Conformitatea produsului cu Standardul ISO 22241
Standardul ISO 22241 definește nivelul de calitate cerut de Uniunea Europeană pentru elaborarea soluției, având cinci părți: ISO 22241-1 Cerințe de calitate; ISO 22241-2 Metode de încercare; ISO 22241-3 Manipulare, transport și depozitare; ISO 22241-4 Interfață de umplere; ISO 22241-5 Interfata de umplere pentru vehicule de pasageri

SGS_AdBlueLab_2Pe piața din România, din totalul celor 19 parametri relevanți pentru produsele de tip AdBlue®, indicele de refracție este singurul verificat constant. De cele mai multe ori, ceilalți parametri sunt neglijați, deși importanța lor nu trebuie scăpată din vedere. SGS oferă pieței naționale singurul laborator din România acreditat RENAR conform ISO 17025 pentru analize ale produselor de tip AdBlue®, fiind printre puținele companii din România care oferă un test comparativ de calitate cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație.

În procesul de producție pot apărea anumite probleme greu detectabile sau neconformități ale materiilor prime. Pentru a identifica rapid astfel de situații care pot genera efecte nedorite, SGS folosește echipamente de testare cu un grad ridicat de acuratețe. Conținutul de sodiu este parametrul identificat neconform cel mai des. Cauzele țin de utilizarea apei din rețeaua națională, care are fluctuații în ceea ce privește conținutul de sodiu. Acest inconvenient poate fi evitat doar prin testarea periodică. Aflați cum poate contribui SGS la succesul proiectelor dumneavoastră contactând experții firmei aici.