Financiar-Bancar — June 21, 2024 at 1:46 pm

Contract Alior Bank – Patria Bank pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 milioane lei

by

Alior Bank S.A., prin sucursala sa din Romania, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, și Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, anunță că în data de 20 iunie 2024 a fost semnat un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane lei în sold la 30 aprilie 2024.  

Portofoliul subiect al tranzacției include aproximativ 4.000 de clienți persoane fizice și este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei. Tranzacția este estimată a se implementa în septembrie 2024, contribuind la creșterea portofoliului de credite de consum și a numărului de clienți persoane fizice ai Patria Bank.

Fiecare etapă a procesului operational de tranziție a fost atent analizată și toate fluxurile sunt pregătite să asigure clienților o experiență de transfer facilă și prietenoasă. De asemenea, pe toată durata tranziției, echipa Patria Bank va fi alături de fiecare client și se va concentra pe îmbunătățirea satisfacției acestora prin acordarea de oferte și pachete comerciale dedicate. Integrarea clienților preluați se va face online prin platforma digitală de onboarding (Patria de Oriunde) sau prin rețeaua de unități teritoriale și prin suportul acordat de echipa din Call Center-ul Patria Bank.

Valentin Vancea_2608„Aceasta achiziție reprezintă un pas important în planurile de dezvoltare ale Patria Bank și, împreună cu creșterea organică a băncii, aduce o contribuție la consolidarea profitabilității acesteia. Tranzacția ne oferă oportunitatea de a dezvolta și diversifica activitatea băncii împreună cu noii clienți. După preluarea acestora, Patria Bank intenționează să îi fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse și servicii din portofoliul său destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipoteca, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent și depozite la termen. Astfel, oferim  soluții financiare adaptate nevoilor fiecărui client, promovând o relație de încredere și parteneriat pe termen lung”, a declarat Valentin Vancea, Director General al Patria Bank.

„Alior Bank a luat o decizie strategica de vanzare a portofoliului de credite de consum in Romania. Ne-am pregatit pentru aceasta tranzactie cu mult timp inainte. Suntem fericiti ca Patria Bank a devenit partenerul nostru pentru ca este o banca romaneasca reputabila ce ofera clientilor sai un pachet complet de produse bancare si care are planuri amibitioase de dezvoltare in aceasta zona. Vom face tot posibilul sa ne asiguram ca tranzactia se deruleaza usor pentru clientii nostri si ca acestia pot folosi in avantajul propriu, in mod rapid si eficient, gama larga de produse si servicii a Patria Bank, impreuna cu reteaua teritoriala a bancii.”, a declarat Anca Andrei, Director General, Alior Bank S.A. Varsovia, Sucursala Bucuresti.

Patria Bank va continua să investească în dezvoltarea serviciilor și produselor sale pentru a răspunde în mod eficient cerințelor și așteptărilor clienților. Această achiziție, alături de campaniile dedicate pentru produse destinate clientelei persoane fizice, subliniază angajamentul băncii de creștere și de consolidare a profitabilității.