Vertiv adaugă o nouă unitate de răcire cu expansiune directă pentru a permite reducerea amprentei de carbon

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a prezentat astăzi noile unități de perimetru de expansiune directă Vertiv™ Liebert® PDX-PAM, foarte eficiente, cu potențial scăzut de încălzire globală (GWP) și agent frigorific R513A neinflamabil. Disponibil acum în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), sistemul este proiectat să funcționeze cu un agent frigorific ecologic (în comparație cu agenții frigorifici vechi) pentru a permite creșterea eficienței, fiabilității și flexibilității maxime de instalare.

Liebert PDX-PAM and AOC with racksLiebert® PDX-PAM permite operatorilor de centre de date să respecte Regulamentul UE F-Gas 2024/573 și îi susține în atingerea obiectivelor stringente de sustenabilitate. Agentul frigorific neinflamabil R513A asigură o reducere GWP de până la 70% în comparație cu varianta R410A tradițională, fără a compromite siguranța sau fiabilitatea. Nu sunt necesare dispozitive de siguranță suplimentare, așa cum este cazul unităților care utilizează agenți frigorifici inflamabili, permițând costuri reduse de instalare și CAPEX.

„Într-o epocă în care eficiența și fiabilitatea sunt esențiale, recunoaștem nevoia urgentă de alternative ecologice pentru a rămâne înaintea cerințelor de reglementare și pentru a oferi clienților noștri inovații de ultimă generație”, a declarat Karsten Winther, președintele Vertiv în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Cu această nouă soluție, nu răspundem doar obiectivelor actuale de sustenabilitate ale clienților noștri, ci, în mod activ, inovăm și avansăm în viitorul tehnologiei de răcire, stabilind totodată noi culmi ale eficienței și fiabilității.”

Liebert PDX-PAM este disponibil de la 10 kW la 80 kW cu o gamă largă de configurații de flux de aer, opțiuni și accesorii, făcând unitatea ușor adaptabilă la diverse nevoi de instalare, de la centre de date mici până la medii, inclusiv aplicații de edge computig, UPS și camere de baterii. În combinație cu unitățile Liebert PDX-PAM, este disponibilă o gamă largă de soluții de răcire pentru gestionarea evacuării căldurii în exterior, în funcție de configurația specifică a sistemului.

Liebert PDX-PAM60-EMEA-X-RAY AIRFLOWVertiv este lider în inovare și ridică pragul tehnologic cu Liebert® PDX-PAM, o soluție de agent frigorific R513A neinflamabil și cu GWP scăzut, cu compresoare cu motoare fără perii acționate de invertor, design cu bobine în etape cu un filtru inovator, în curs de brevetare, supape de expansiune electronice și ventilatoare cu comutație electronică (EC) de ultimă generație, toate incluse ca caracteristici standard. Controlerul integrat Vertiv™ Liebert® iCOM™ permite sincronizarea perfectă a acestor componente, permițând modularea completă a performanței. În acest mod, unitatea Liebert® PDX-PAM se poate adapta la condițiile de funcționare în schimbare și la sarcina termică în mod eficient și fiabil. Capacitatea completă de modulare continuă reduce  semnificativ consumul anual de energie, rezultând o soluție mai rentabilă, datorită eficienței sporite la sarcină parțială și monitorizării precise a funcționării mașinii, facilitând urmărirea performanței și întreținerea la timp și mai eficientă, creând astfel oportunități pentru acțiuni de întreținere predictivă.

„Introducerea agenților frigorifici cu GWP scăzut pentru sistemele de expansiune directă marchează un progres semnificativ în tehnologia sustenabilă de răcire cu aer”, a declarat Lucas Beran, director de cercetare la Dell’Oro Group. „Prin utilizarea agenților frigorifici cu GWP scăzut și neinflamabili, Vertiv respectă cerințele Regulamentului UE privind gazele fluorate și își propune să reducă amprenta de carbon fără a compromite siguranța sau eficiența. Această inovație este semnificativă pentru operatorii de centre de date care își doresc să-și atingă obiectivele de sustenabilitate, menținând în același timp standarde operaționale înalte.”

Pentru mai multe informații despre unitățile de perimetru cu expansiune directă Vertiv™ Liebert® PDX-PAM cu agent frigorific R513A cu GWP scăzut sau alte soluții Vertiv, vizitați Vertiv.com.