Financiar-Bancar — June 27, 2024 at 7:08 pm

BRCI implementează tehnologia de plăți instant în colaborare cu ASEE

by

Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) devine a treisprezecea bancă din România care implementează modulul Absolut Instant Payments dezvoltat de ASEE România, începând cu luna iunie a acestui an. Acest lucru permite BRCI să participe la schema Plăți Instant a Transfond, și oferă oportunitatea clienților băncii să efectueze la orice oră plăți în mai puțin de zece secunde, prin intermediul platformelor de mobile banking și internet banking.

Design fără titlu - 1„Aderarea Băncii Române de Credite și Investiții la serviciul Plăți Instant dezvoltat de Transfond, începând cu 17 iunie, subliniază angajamentul nostru de a furniza clienților servicii digitale de înaltă calitate, în conformitate cu tendințele europene. Totodată, în luna martie 2024, prin colaborarea cu ASEE, BRCI a lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), care permite clienților să verifice detaliile numelui beneficiarului și să identifice eventualele discrepanțe,” a declarat George Mihai,  directorul general al BRCI.

Plățile instant permit transferul de fonduri în timp real între conturile bancare din România, asigurând astfel o mai mare flexibilitate și siguranță în tranzacțiile financiare. Schema de Plăți Instant a Transfond este un serviciu esențial pentru modernizarea infrastructurii de plăți din România, contribuind la creșterea eficienței și competitivității pieței financiare.

BRCI este una din cele mai tinere bănci din România, înființată la începutul anului 2014. Inițial cunoscută sub numele de Banca pentru Mica Industrie și Liberă Inițiativă – Mindbank SA a funcționat sub această denumire până în 2006, ulterior devenind ATE Bank România. Ca urmare a schimbării acționariatului în 2013, a luat naștere Banca Româna de Credite și Investiții, iar în anul 2020 investitorul Gupta Sanjeev a devenit acționarul majoritar al instituției financiare, având în prezent o deținere de 99,74% din capitalul social.

BRCI se adresează IMM-urilor, companiilor mari și instituțiilor financiare, cu focus pe tehnologie digitală avansată și soluții tranzacționale la distanță pentru accesibilitate și livrare rapidă a produselor și serviciilor din portofoliu.

„Parteneriatul cu Banca Română de Credite și Investiții nu doar că ne permite să ne demonstrăm expertiza tehnologică și să ne consolidăm poziția pe piața locală, dar și să contribuim activ la transformarea digitală a sectorului bancar din România, prin extinderea și consolidarea prezenței noastre pe piața soluțiilor de plăți instant”, a spus Alina Enache, sales manager Banking Business Unit, ASEE România.