Networking, Securitate — June 27, 2024 at 10:47 pm

ELKO Romania recomandă platforma VMS de la Milestone pentru securitatea participanților la festivaluri

by

ELKO Romania, parte a ELKO Group, aduce în atenție importanța implementării unor soluții avansate de securitate video eficiente pentru variate festivaluri de muzică. În acest context, platforma software Milestone de video management contribuie la securitatea și succesul evenimentelor de mare amploare. Participarea și divertismentul la festivalurile de muzică ar trebui să fie sigure și plăcute.

securityMilestoneLa Festivalul Jelling Rock Music din Danemarca, camerele video inteligente instalate la scene, la intrări și pe întreaga suprafață au asistat personalul de securitate prin oferirea unor „ochi” suplimentari, ceea ce permite un răspuns rapid atunci când o mulțime de circa 40.000 de oameni se reunește la festival.

Peter Tanghus, Șeful Securității la Jelling Music Festival, explică faptul că Jelling Music Festival a colaborat cu experți danezi în tehnologia video pentru a dezvolta noi soluții de siguranță pentru cei aproape 40.000 de oameni care se distrează timp de patru zile, ceea ce a atras atenția altor organizatori de festivaluri. „Suntem mândri că, alături de Milestone Systems, folosim festivalul ca o platformă de dezvoltare și găsim noi soluții care pot fi utilizate și la alte evenimente. De exemplu, după testele de anul trecut, am instalat acum camere termice, astfel încât să putem detecta rapid și opri focurile de tabără și grătarele ilegale.”, spune Peter Tanghus.

Dezvoltarea de soluții noi

Kim Andresen, șeful tehnic care asigură securitatea festivalului, a dezvoltat noua soluție în timp ce lucra ca inginer principal de soluții la Milestone Systems. În acest moment, el se concentrează pe instalarea tehnologiei și asigurarea funcționării acesteia. „Este interesant că putem folosi și un eveniment mare, precum Festivalul Jelling Rock Music, pentru dezvoltare. Totuși, în zilele premergătoare festivalului, totul ține de pregătiri. Într-un timp scurt înainte ca petrecerea să înceapă a fost necesar să contruim și instalăm multe elemente. Camionul de comandă a trebuit cablat cu toată tehnologia, serverele și ecranele, iar 60 de camere au fost instalate pentru a acoperi întreaga suprafață”, a explicat Kim Andresen.

Testarea de software pentru camere mai inteligente

Pe lângă furnizarea de supraveghere de securitate, tehnologia video utilizată la festivalul din Danemarca din acest an s-a concentrat și pe testarea unui software care poate face camerele și mai inteligente, de exemplu, pentru a număra cu precizie câți oameni sunt într-o zonă specifică din jurul scenelor. „Este crucial ca, având cele 60 de camere, să avem „ochi” suplimentari pentru a veghea asupra oamenilor. Acum lucrăm cu un software care poate face camerele și mai inteligente și mai eficiente”, spune Peter Tanghus.

truck festivalToate imaginile captate de cele 60 de camere sunt vizualizate și analizate prin platforma de video management Milestone Systems pe ecrane inteligente de 65” în biroul de urgență, într-un camion special echipat. Camerele și software-ul oferă o privire de ansamblu și ajută la prevenirea, de exemplu, a adunării unui număr prea mare de oameni în jurul unei scene. În tabără, camerele termice monitorizează pentru a se asigura că nu se aprind focuri sau grătare. Jelling Music Festival este primul dintre multe festivaluri de muzică din Danemarca desfășurate în timpul verii.  Soluția propusă de Milestone, care include camere inteligente și termice, nu asigură doar o supraveghere eficientă și rapidă, ci îmbunătățește și capacitatea de a răspunde prompt la incidente posibile. Pe viitor, astfel de tehnologii inovatoare vor deveni esențiale pentru organizatorii de festivaluri, contribuind semnificativ la crearea unui mediu sigur și plăcut pentru toți participanții.