Bizpoint — January 18, 2022 at 5:29 pm

Debut de an cu achiziţii importante

by

Gigantul Google a debutat în anul 2022 anunţând că a achiziţionat compania de securitate informatică Siemplify, contra sumei de 500 milioane USD.

Google+SiemplifyCa start-up de securitate bazat în Israel, Siemplify este o firmă specializată în servicii de securitate end-to-end pentru companii, în special pe servicii cunoscute sub acronimul SOAR, care provine de la prescurtarea Serviciilor de Orchestrare, Automatizare şi Răspuns.

Atât Google, cât şi Siemplify au confirmat achiziţia, afirmând într-un comunicat comun că Siemplify va fi integrat în Google Cloud Platform, urmând a deservi în mod special soluţia Chronicle oferită de firma americană. Achiziţia a fost motivată de nevoia ca analiştii de securitate să dispună de mijloace mai performante de a rezolva un număr mai mare de incidente, tot mai complexe, cu un efort mai mic şi cu un nivel mai redus de cunoştinţe.

Conform analiştilor, un instrument de tip SOAR a reprezentat piesa lipsă pentru oferta Chronicle de la Google, căci alte platforme de analize complexe de securitate au început să incorporeze instrumente SOAR încă din 2017.