Esential — May 19, 2020 at 10:05 am

Europa duce lipsă de instrumente de valoare în zona datelor

by

Conform firmei de networking pentru domeniul enterprise Aruba, care a publicat recent un raport, firmele din zona EMEA se chinuie să extragă valoare din datele generate de propriile sisteme IT. Bazat pe intervievarea unui număr de aproape 200 de factori de decizie IT şi ingineri de reţea din regiune, raportul a descoperit că cele mai multe firme europene sunt frustrate de lipsurile serioase din zona de management al datelor.

dataPrintre cele mai mari provocări se numără lipsa controlului asupra datelor firmei şi incapacitatea de examinare holistică a acestor date pentru generarea unor informaţii de valoare, care să conducă la acţiuni. Întrebaţi cum ar dori să utilizeze datele într-un scenariu ideal, cei mai mulţi respondenţi au afirmat că ar dori să îmbunătăţească securitatea acestor date, să realizeze analize de date în timp real şi să ajungă la decizii bazate pe datele analizate.

Raportul mai sugerează că asigurarea securităţii datelor continuă să rămână o preocupare majoră pentru firmele de azi, două din cele mai importante trei temeri în acest sens fiind legate de conformitatea cu reglementările. De asemenea, firmele se luptă să îşi înzestreze forţa de muncă cu abilităţile şi cunoştinţele necesare. O treime din respondenţi au declarat că firmele în care activează nu sunt dotate cu abilităţile necesare pentru gestiunea eficientă a exploziei de date.

Ca o concluzie, autorii raportului scriu că “o mare parte din cele mai valoroase cunoştinţe se regăsesc deja în cadrul firmelor. Înzestrarea angajaţilor cu abilităţi de a discuta cu experţi în computere şi de a utiliza API-uri este adesea o măsură mai valoroasă decât a cere unui doctor în ştiinţa computerelor să înţeleagă rapid un nou sector de activitate.”

 

Citiți și:

Valoarea managementului punctelor finale ale rețelelor în securitatea datelor

Backup-ul și recuperarea datelor intră într-o nouă eră

Câmpul mereu lacom al securităţii datelor

Deciziile luate pe baza datelor ajută companiile să crească

Pericolul pierderii controlului asupra datelor în cloud