Securitate — February 4, 2019 at 8:23 pm

Echipamentele firewall de la SonicWall asigură protecție pentru întreaga rețea a retailerului Prețuri Pentru Tine

by

image001Compania de securitate IT SonicWall, furnizor global de soluții de tip firewall, protejează de intruziuni și atacuri informatice întreaga rețea de retail Prețuri Pentru Tine. Rețeaua include sediul și peste 200 de magazine aflate în România, Bulgaria și Republica Moldova. În urma migrării de la soluții terțe către echipamente SonicWall, toți angajații Prețuri Pentru Tine vor putea avea conexiune securizată la Internet, acces protejat la aplicații aflate în cloud sau la VPN-urile companiei, iar vizitatorii magazinelor din rețea vor fi protejați împotriva diferitelor amenințări informatice putându-se conecta în siguranță la Internet, prin rețelele WiFi.

Înființată în 2006, compania Prețuri Pentru Tine SRL a furnizat în ultimii ani, cu un succes tot mai pronunțat, produse vestimentare și încălțăminte la prețuri accesibile în întreaga țară, dar și în piețe din jurul României. În prezent, rețeaua de magazine include 202 de puncte de vânzare, dintre care 157 sunt situate în România, 35 în Republica Moldova și 10 în Bulgaria.
Extinderea regională a rețelei de magazine clasice a început în 2013, ulterior fiind adăugat în portofoliu și magazinul online https://www.ppt.ro/. Creșterea accelerată a companiei a făcut ca platforma firewall existentă să devină depășită și să manifeste multe sincope în activitatea sa, ceea ce avea ca rezultat scăderea productivității și frânarea dezvoltării întregii afaceri.

Pentru a funcționa corect și pentru a susține extinderea rapidă a activității, noua platformă firewall trebuia să fie destul de robustă și să susțină nu mai puțin de 200 de VPN-uri. În urma unei documentări minuțioase, Prețuri Pentru Tine a optat pentru tehnologia SonicWall.
“De când am optat pentru echipamentele firewall ale SonicWall, conexiunea dintre serverele locale și echipamentele din magazine este neîntreruptă, criptată și securizată. Mai mult, nu mai avem intervale de timp în care accesul în rețea să fie greoi sau imposibil pentru că noua configurație este dimensionată corect, fiind scalabilă în viitor, pe măsura creșterii activității noastre”, explică Alin Cîtea, Group IT Manager la Prețuri Pentru Tine.

Pentru a-și asigura creșterea într-un domeniu atât de competitiv cum este retailul, companiile trebuie să ofere permanent angajaților și managerilor acces rapid și securizat, din toate punctele de lucru, în propria rețea IT, la diverse aplicații și servicii.
Îndeplinirea tuturor acestor cerințe poate fi o provocare destul de mare pentru un retailer de dimensiuni medii, în condițiile în care activează pe o piață în care marele lanțuri de retail au la
dispoziție resurse ample pentru a-și îmbunătăți agilitatea și experiențele oferite consumatorilor.